Piše: Vedran Cindrić

Sinoć je na on line sjednici Gradskog vijeća jednoglasno potvrđeno imenovanje Vjeruške Štivić na mjesto ravnateljice Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’. Podsjetimo, sada već bivši ravnatelj knjižnice Marinko Iličić nakon 28 godina vođenja te kulturne ustanove odlučio je otići u mirovinu. Upravno vijeće knjižnice dalo je povjerenje Vjeruški Štivić da bude nova ravnateljica što je sinoć potvrdilo i Gradsko vijeće.

-Prije svega želim se zahvaliti Marinku Iličiću na odličnoj dugogodišnjoj suradnji. Inače, Marinka jako dugo poznajem i osim što smo gotovo tri desetljeća surađivali u knjižnici, on mi je bio i profesor u srednjoj školi. Drago mi je i da se gradonačelnik Hrebak sinoć na online sjednici zahvalio Marinku na svemu učinjenom – započela je Vjeruška i nastavila.

-Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju. Službeno funkciju ravnateljice preuzimam 7. svibnja. Knjižnica je svih godina uspješno radila, ali naravno da mislim da ima još mjesta za napredak. Želim da se još više otvorimo prema građanima, ali želim da ostvarimo još bolju suradnju s drugim kulturnim institucijama. Također, pratiti ćemo još više svjetske trendove i nove tehnologije koje sve više ulaze u knjižnice – priča Vjeruška.

Kaže da još ne zna tko će je zamijeniti na mjestu voditeljice Dječjeg odjela knjižnice, ali da za to još ima vremena.

-Stopirana su sva zapošljavanja u gradskim ustanovama, a nama troje ljudi u roku od godine dana odlazi u mirovinu. Trebat će to sve jako dobro organizirati da se bez njih i dalje kvalitetno radi, no vjerujem da ćemo uspjeti u tome – izjavila je nova ravnateljica Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’ Vjeruška Štivić