Zoran Milanović još nije ni zasjeo u svoj ured na Pantovčaku, još slaže kanapeiće i bira meni za domjenak, a na stolu ga čeka jedan od prvih poslova koji traži žurno rješavanje. Pismom/zamolbom obratila mu se Višnja Pevec u kojem ga moli da pomiluje njezina supruga i tako “uništi korupciju i nepravdu u ovom društvu”.

Pismo je supotpisao i njezin suprug Zdravko koji je pomogao u argumentaciji povijesti svih (ne)djela “korumpirane vlasti HDZ-a” u uništenju nekad “najuspješnijeg hrvatskog trgovačkog lanca”.

Višnja i Zdravko pozivaju se na Milanovićeva predizborna obećanja u kojima se obrušavao na “korumpirani HDZ” i najavio borbu protiv korupcije u gospodarstvu i pravosuđu. “Nismo ni sumnjali u vašu pobjedu i sigurni smo da će Hrvatska vašom zaslugom procvasti i postati druga Švicarska”, piše bračni par Pevec.

Podsjećajući na vrijeme prije 12 godina kad je Grupa Pevec zapošljavala 4000 ljudi, ostvarivala promet od 3,5 milijardi kuna i dobit od 100 milijuna, vrijedila više od 3 milijarde kuna, kao glavnog krivca navode bivšeg ministra financija Šukera. Naime, baš njega okrivljuju za prvu blokadu tvrtke Instalotehna d.o.o. koja je bila u sastavu Grupe, koja je preuzela zaprešićke Unijametale, a oni su pak imali značajan dug prema državi. Krenuo je domino efekt s blokadama povezanih tvrtki prema propasti i stečaju.

Na Badnjak godinu dana kasnije na red je došla i matična kuća Pevec nad kojom se otvara stečaj nakon što ju je blokiralo Ministarstvo financija. Peveci ponavljaju kako po njihovom uvjerenju do stečaja nije trebalo doći jer je imovina Grupe bila tri puta veća od duga.

“Da nije bilo mojih roditelja danas bi bili na ulici. Sve su nam uzeli, blokirali sve račune, uzeli nam ime i još supruga hoće strpati u zatvor”, piše Predsjedniku Višnja Pevec i moli da “pomiluje supruga od kazne zatvora jer su pošteno radili i stvarali sve za dobrobit naše države, nisu uzimali dobit nego gradili centre i otvarali nova radna mjesta…” (žb)