ŽDRALOVI – Nakon lošeg starta u prvenstvu i teškog poraza u gostima prošlog vikenda, momčad iz Ždralova odigrala je prvu utakmicu ove sezone na domaćem terenu protiv Cibalie iz Vinkovaca.

MLADOST Ž. 0
CIBALIA         0

Mladost iz Ždralova je nastupila u sljedećem sastavu: Srbljanović, Markuz, Renić, Nikolić, Pleić, Vrbanić, Sučić, Furmek, Kosanović, Šiprak i Ivan Bošnjak. Na samom početku utakmice, pred punim tribinama, održana je minuta šutnje u čast legendarnog igrača s Brda, Jurice Pavića koji je nakon teške bolesti preminuo ove srijede. Također, njegovi bivši suigrači utakmicu su odigrali s crnom trakom preko ruke, a posebno je bilo emotivno kada su gostujući navijači uz veliku bakljadu počeli skandirati ime Jurice Pavića što su velikim pljeskom popratili domaći gledatelji.

Na samom početku utakmice gosti iz Vinkovaca su napravili snažan pritisak na obranu Ždralovčana, ali odlični stoper Bošnjak zajedno s ostatkom obrane zaustavio je sve nalete Vinkovčana. U 16. minuti Mile Sučić krade loptu domaćoj obrani i lukavo ju gura Furmeku koji sam kreće na vratara gostiju, ali puca tik do vrata. U 22. minuti nakon odličnog centaršuta Luke Šipraka, Mile Sučić odlično skače i zamalo postiže zgoditak.

U nastavku susreta Cibalia je ozbiljno stisnula obranu Ždralova što je rezultiralo jedanaestercom za goste. Loptu je uzeo Andrej Kerić, ali vratar Srbljanović je još jednom pokazao o kakvom se majstoru među vratnicama radi te obrani najstrožu kaznu. Do kraja utakmice Cibalia je imala laganu inicijativu, ali bez realnih prigoda i podijela bodova može se nazvati realnim ishodom. (vec)