Otkad su mladi i entuzijastični nogometaši prije dvije godine osnovali Malonogometni klub Bjelovar u vrlo kratkom periodu zainteresirali su cjelokupnu bjelovarsku javnost za futsal. Odličnim igrama i fenomenalnom atmosferom koja je zračila iz ove složne klape došli su do toga da su u Dvorani europskih prvaka gotovo svaku utakmicu igrali pred prepunim tribinama. Nakon uspješno završene sezone, ovi mladi dečki krenuli su još dalje u populariziranju malog nogometa te su jutros počeli s Ljetnom školom futsala.

-Mnoga djeca su nam se javili iako su neki otišli s roditeljima na more pa ne mogu prisustvovati na prvom treningu. Želimo popularizirati futsal kod mladih i naučiti ih osnovama, a ljeto i staro Partizanovo igralište je idealno vrijeme i mjesto za to – kaže nam Luka Šiprak, voditelj marketinga MNK Bjelovar. Prvi trening je održan u prisutnosti predsjednika Josipa Kozića i stručnih trenera.

-Treninge vode Željko Ostrman i Ivan Starčević, apsolventi na Kineziološkom fakultetu i vrsni nogometaši. Sljedeći trening je u srijedu isto u 9 sati, a u budućnosti ćemo vjerojatno napraviti jednu selekciju i pokušati organizirati jednu mladu ekipu do 10 godina ili starije pa da stalno treniraju, no to će sve ovisiti i o odazivu – kaže nam Šiprak. Inače, velikani nogometa poput Pelea, Ronaldinha i C. Ronalda prvo su počeli s futsalom te se kasnije prebacili na veliki nogomet, a svi su složni u jednom – da nisu počeli prvo s futsalom, danas ne bi bili velikani nogometne igre jer upravo futsal najviše izgradi tehniku i snalaženje u prostoru kod nogometaša. (vec)