Piše: Vedran Cindrić

Hokej u Bjelovaru. Pomalo neobično zvuči, ali zahvaljujući bjelovarskom sportskom aktivistu Hrvoju Supančiću ove godine na klizalištu u centru grada održano je više od 20 treninga i nekoliko hokejaških utakmica na kojima su sudjelovali mladi Bjelovarčani. Posljednja trening – utakmica održana je sinoć u kasnijim večernjim satima.

-Hokej je moja velika ljubav. Kao klinac sam išao u Zagreb učiti osnove hokeja i oduvijek mi je to jako dragi zimski sport. Otkad je došlo klizalište na bjelovarski Advent razmišljao sam kako bi bilo dobro pokrenuti neku priču u vezi hokeja u Bjelovaru. Prošle godine sam promatrao kako tko kliže te sam najbolje pitao žele li početi trenirati hokej. Koga god sam pitao bio je oduševljen. Ove godine smo sve digli na još veću razinu – priča nam Supančić. Dodaje da ih je ove godine na treninzima i utakmicama bilo 18 od čega je dolazilo i nekoliko djevojaka.

Noćni treninzi

-Trenirali smo četiri puta tjedno. Tri puta preko tjedna od 21.30 do 22.30h, a nedjeljom smo bili ujutro na ledu. Svi smo pravi entuzijasti i ljubitelji hokeja i stvorila se baš jedna dobra ekipa – priča nam Supančić koji je trener, organizator i igrač ove mlade ekipe.

-Svi koji dolaze imaju kacige, štitnike i štapove koje sam osobno financirao uz golove jer smatram da je ulaganje u sport zaista važno. Sinoć smo održali zadnji trening s čime završavamo ovogodišnju sezonu, ali samo u Bjelovaru. Naime, početkom veljače organizirao sam da idemo ili u Zagreb ili u Sisak odraditi trening i utakmicu s pravom ekipom na pravom hokejaškom terenu. Bit će to pravo iskustvo za našu mladu ekipu – kaže Supančić i otkriva da je ime ekipe ‘Tigrovi’.

-Ne postoji pretenzija da se osniva klub, ovo je samo da mladi na najbolji mogući način iskoriste zimu i led. Puno je bolje u 22 sata navečer biti na ledu i igrati hokej nego sjediti pred laptopom. Iduće godine očekujem da će nas biti još više, a htio bi se zahvaliti i direktorici Turističke zajednice Ani Kelek koja nam je omogućila da gotovo svako drugo veče igramo hokej na bjelovarskom klizalištu – zaključio je Supančić.