BJELOVAR – Nakon što je sportska ekipa iz udruge ‘GO2’ prošle godine iznimno uspješno organizirala prvi Bilogora Challenge ove godine odlučili su ponoviti ovu sportsku manifestaciju samo što su se ovoga puta spustili sa bilogorskih vinograda u popularni bjelovarski Borik.

-Bilogora Challenge manifestacija je sportsko-rekreativnog, ali i edukativnog karaktera. Cilj je potaknuti i osvijestiti što veći broj ljudi o važnosti kvalitetnog i aktivnog provođenja slobodnog vremena. Sam događaj ispunjen je sportskim aktivnostima, edukacijom i zabavom – pojasnio je Ivan Nikolić, prof. kineziologije i jedan od organizatora ovog događaja.

Dodaje da se na Boriku okupilo sedam ekipa, a svaka je imala po četiri člana s time da u njemu moraju biti dvije ženske osobe i dvije muške.
-Sportsko druženje i natjecanje je počelo već ujutro, a trajat će cijeli dan to jest do mraka. Imamo natjecanje u sportskom penjanju i trčanju u poznatom tornju na Boriku, zatim airsoft za koji smo pozvali stručnu ekipu da nam pripremi teren. Tu je bio i štafetni poligon, natjecanje u snazi poput povlačenja konopca, zgibovi, prenošenje velike traktorske gume, gađanje lukom i strijelom te još puno toga. Nije bilo lako, ali bitno da smo se rekreirali i družili.

Naravno, za sve natjecatelje smo organizirali i ručak na Boriku kao i večernji popratni program uz glazbu i piće – naveo nam je Nikolić. Tako je ova entuzijastična ekipa ponovno okupila veliki broj natjecatelja i sportaša na Boriku što samo upućuje na to da će se ovo sportsko druženje ponoviti i sljedeće godine te postati tradiconalni brend na Boriku. (V.Cindrić)