Bjelovarska lađarice, članice Udruge Sparta Bjelovar koje su viceprvakinje Maratona lađana na Neretvi tokom cijele godine marljivo treniraju ovaj iznimno težak i zahtjevan sport. Ove vrsne sportašice su za kraj ove godine izdale godišnji kalendar za 2020. godinu kojeg će svi moći kupiti na korzu u kućici gdje se prodaju karte za bjelovarsko klizalište.

Tako će svi koji kupe kalendar pomoći Udruzi Sparta Bjelovar da prikupe sredstva za nastavak treniranja i priprema za sljedeći Maraton lađa gdje će napasti naslov najboljih lađarica.

-Ove godine smo osvojile drugo mjesto što je fenomenalan uspjeh, posebno jer smo bile debitantice. Treniramo marljivo, ali naravno da financije predstavljaju problem. Moramo ići trenirati u Sišćane i Blatnicu i stalno obnavljati svoju opremu. Stoga smo izdale kalendar i nadamo se dobrovoljnim prilozima koji će nam olakšati financijsku situaciju. Kalendari se mogu kupiti u kućici na bjelovarsko adventu gdje se prodaju ulaznice za klizalište – izjavila je kapetanica Udruge Sparta Ana Futać.

Stoga, tko može neka podrži s 40, 50 ili koliko već kuna može i želi te kupi kalendar od naših lađarica i pomogne im u pripremama za sljedeći Maraton lađa. (Vedran Cindrić)