ŠANDROVAC – Šandrovački dječji vrtić poprimio je svoj završni izgled, a kako nam otkriva tamošnji načelnik Josip Dekalić, u tijeku prikupljena je sva potrebna dokumentacija, raspisani su natječaji i za djelatnike i za djecu koja će pohađati ovaj bilogorski vrtić.

-Proteklog tjedna smo dobili i posljednje papire te smo raspisali prvo natječaje za djelatnike, a od petka je otvoren i natječaj upis djece. Otvorenje vrtića će biti 7. rujna. To je važan dan za sve hrvatske školarce, ali i za svu djecu koja će pohađati Dječji vrtić Šandrovac, kao i njihove roditelje. Kada djeca i roditelji vide kako izgleda naš vrtić, bit će oduševljeni. Da vi vidite kakve su to igračke, nema čega nema, sve novo i moderno. Ma to je pravi space shuttle – naglasio je načelnik Dekalić dodajući kako je kapacitet vrtića 40-ak mališana te kako će za početak biti upisana jedna vrtićka skupina koja će moći primiti 20-ero vrtićaraca. Kada je pak riječ o zaposlenicima, šandrovački vrtić će, uz ravnateljicu, zapošljavati dvije odgojiteljice i jednu osobu koja će biti i kuharica i čistačica.

Velik interes roditelja

-Iako na burzi nema odgojiteljica, vjerujem da nećemo imati problema sa zapošljavanjima jer znam da ljudi vole Šandrovac i žele ovdje raditi –kazao je načelnik Dekalić dodajući kako je još ranije kroz anketu, kao i sastanak s roditeljima postao jasno da 15-ak roditelja s područja općine Šandrovac zainteresirano za upis svojih mališana u šandrovački vrtić, ali i kako se o vrtiću raspituju roditelji iz susjednih mjesta.

-Djece s područja naše općine trenutno pohađaju vrtiće u Bjelovaru i Đurđevcu. Svima njima naša Općina boravak u vrtićima sufinancira s po tisuću kuna. Odsada to više neće biti potrebno budući da će svi oni moći pohađati vrtić ovdje u Šandrovcu. Kada se njima dodaju i mališani iz okolnih općina kao što su recimo Severin ili Velika Pisanica, uopće ne sumnjam kako će kapaciteti biti popunjeni. Naime, prošlo je vrijeme vrijeme kada mame i bake čuvaju djecu. Vjerujem kako se većina roditelja slaže kako su vrtići najbolji izbor za njihove mališane – naglasio je Dekalić dodavši kako će cijena vrtića koju će plaćati roditelji iznositi između 500 i 600 kuna.

Veći troškovi izgradnje

Kada je, pak, riječ o samoj cijeni izgradnje ovog vrtića, načelnik Dekalić je otkrio kako će on u konačnici stajati oko sedam milijuna kuna što je više od planiranog. -Prema troškovniku, njegova cijena je trebala biti 6,4 milijuna kuna, no troškovnik je izrađen prije dvije do tri godine, a otada je cijena rada dosta porasla. No 3,2 milijuna kuna smo već dobili, a još toliko ćemo dobiti. Ipak, ne možemo pobjeći od visokih cijena. Samo posuđe i didaktička oprema stoje 150 tisuća kuna. Visoki su to izdaci, ali ovo je bila prilika za izgradnju vrtića iz fondova i mi smo je iskoristili na što sam iznimno ponosan. Bilo je sad ili nikad, mi smo se odlučili za sad, a uskoro ćemo imati svoj vrtić što je odlično – zaključio je Dekalić.