Miran Maričić (21) rano jutros ostvario je povijesni rezultat na seniorskom Svjetskom prvenstvu u streljaštvu koje se upravo održava u Južnoj Koreji, gradu Changwonu.

Naime, u izuzetno jakoj konkurenciji od 112 strijelaca iz tridesetak zemalja Bjelovarčanin Miran osvojio je treće mjesto. Ovim plasmanom Miran je osigurao i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiu što je za njega i njegov klub Streljačko društvo Bjelovar 1874 fantastičan doseg.

Inače, prošle godine Miran Maričić okitio se naslovom juniorskog svjetskog prvaka.
Maričić je karijeru započeo kao jedanaestogodišnjak u Bjelovaru 1874 čiji je i danas član. Prije točno devet godina kao prva trenerica njegov talent je otkrila Mirjana Gašparović. Cijelu karijeru natječe se u disciplini zračna puška na deset metara, a posljednje četiri godine intenzivnije radi s trenerom Alenom Farkašom. Skromni strijelac naglašava da mu je u karijeri puno pomogla potpora obitelji koja je bila uz njega i u najtežim trenucima kada nije bio ni blizu svjetskog vrha. Isto tako posebnu zahvalnost pridaje klubu SD Bjelovar 1874 koji ga vjerno prati na njegovom sportskom putu. (V. Cindrić)