Ovoga vikenda održano je u Zagrebu međunarodno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i plesnog kluba ”Zagreb”. Natjecalo se preko 260 natjecatelja od čega 16 klubova iz Hrvatske i Libanona – Beiruta.

Među natjecateljima je bilo 15 članova ŠPK ”H-8” koji su postigli odličan uspjeh u obje plesne discipline to jest u standardnim i latinsko –američkim plesovima, a ukupno su osvojili 14 medalja, od toga 4 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane medalje.

Sportski plesni parovi Borna Kovačević-Petra Filipan u standardnim i latino plesovima osvojili su 1.mjesta i zlatne medalje, Filip Dujmović-Sara Haistor osvojili su 2 i 3.mjesto.

Petar Klinac-Erna Sočec osvojili su 2.mjesto u latino – američkim plesovima, a Jan Bradić-Petra Srebrenović osvojili su 4.mjesta u obje discipline.

Poznati plesač Nicolas Quesnoit bodrio je mlade plesače

U pojedinačnim nastupima (napredna razina) također su osvojene mnoge medalje

Ramona Pečar (mlađi osnovci), u obje discipline osvojila je u velikoj konkurenciji 1.mjesta i zlatne medalje,

Ameli Koščak Vukobrat (osnovci C kategorija) 2.mjesta u obje plesne discipline i srebrne medalje (u C kategoriji pleše se 10 plesova),

Vanesa Račan (osnovci) 3.mjesto (ST) i brončana medalja od 11 natjecatelja i ulazak u finale i osvajanje 6.mjesta (LA) u konkurenciji od 12 natjecatelja,

Matea Prskalo (osnovci) jedno finale i to u LA plesovima i 5.mjesto,
Jana Polak 3.mjesto (LA) i brončana medalja, Lena Medvedović osvaja 4.mjesta u obje discipline, a Iva Horvat 2.mjesto (ST) i srebrnu medalju, Valerija Brajdić osvojila 4.mjesto (ST) i 6.mjesto (LA).

U početnoj razini također je bilo mnogo uspjeha. Za plesove engleski valcer i cha-cha-cha Noa Stručić osvojio je brončane oznake medalja u obje plesne discipline, Tena Krolo osvojila je srebrnu i brončanu oznaku medalje.

Jučer je pak održano plesno natjecanje u Zagrebu u organizaciji ŠPK ”Optimus”na kojem su nastupili i natjecatelji ŠPK ”H-8” i to: Ameli koščak Vukobrat koja je osvojila je 1.mjesto (ST) i zlatnu medalju dok je u ST plesovima osvojila 2.mjesto i srebrnu medalju, Vanesa Račan u obje plesne discipline osvojila je 3.mjesta i brončane medalje dok je Lena Medvedović osvojila 1.mjesta i zlatne medalje u obje plesne discipline.