BJELOVAR – Završena je najdugotrajnija ovogodišnja zimska transfer trakavica. Pejo Kuprešak će dres Bjelovara ipak zamijeniti onim ždralovačke Mladosti. U zamjeni igrača po uzoru na NBA u konačnici su sudjelovala tri kluba. Tako je Bjelovar ustupio Kuprešaka grubišnopoljskoj Bilogori 91 u zamjenu za braću Adrijana i Antonia Cohu. Grubišnopoljci su Kuprešaka ekspresno proslijedili u ždralovačku Mladost i to u zamjenu za dva juniora. O kojim je juniorima točno riječ još nije dogovoreno između klubova.

Tako su sva tri kluba u konačnici na dobitku. Istina, neki su prošli bolje, a neki lošije. Bjelovar se riješio nezadovoljnog igrača, a dobio je dva kvalitetna mlada nogometaša od kojih Antonija planira upregnuti i kao trenera u školi nogometa. Mladost je napokon dobila toliko željenog napadača s kojim želi osigurati naslov prvaka i napasti Drugu HNL, dok je objektivno iz cijele situacije najkraći kraj izvukla Bilogora 91. Mladost bi u Grubišno Polje trebala na šestomjesečno kaljenje poslati dva juniora koja sigurno neće biti na razini braće Coha. No, u Bilogori 91 su u cijeloj situaciji bili izuzetno korektni. Predsjednik Željko Held je naglasio da se županijska hijerarhija klubova mora poštovati i da je iz tog razloga Bilogora 91 izašla u susret i Bjelovaru i Mladosti.

Naravno, veliki dobitnik u cijeloj priči je i Kuprešak koji je posljednjih mjeseci, pa i godina bio nezadovoljan u Bjelovaru. Otvoreno je u posljednje vrijeme zagovarao prelazak u Mladost u kojoj želi povratiti odličnu formu od prije nekoliko sezona. Neupitno je riječ o sjajnom napadaču koji će Ždralovčanima u napadačkom dijelu dati dimenziju više. (mć)