Osnovna škola Veliko Trojstvo pravo je rasadište talentiranih i vrijednih mladih tehničara. Suradnja čitave zajednice, dakle općinske vlasti, uprave škole, nastavnika i učenika rezultirala je i visokim sedmim mjesto na nedavnom državnom natjecanju mladih tehničara koje se prošlog vikenda održalo u Primoštenu. Naime, od 11 učenika koji su branili čast i slavu Bjelovarsko-bilogorske županije, njih čak pohađa školu u Velikom Trojstvu. Pri tomu, najbolje se plasirao Jan Posavac, učenik sedmog razreda koji se natjecao na području fotografije. Društvo su mu pravili kolega Filip Šingelberger, učenik osmog razreda, inače županijski prvak u kategoriji elektronike. Tvrtko Krešimir Mišić, učenik osmog razreda, na nedavnom županijskom natjecanju u Velikom Grđevcu na području elektrotehnike također je osvojio prvo mjesto. U kategoriji graditeljstva svoju je školu predstavljao učenik šestog razreda Dejan Tomić te kao i njegovi školski kolege briljirao. U Primošten je iz Velikog Trojstva pristigla i jedina djevojčica, učenica petog razreda Tina Bazić. Sjajno treće mjesto na županijskom natjecanju osvojio je Luka Živoder, učenik sedmog razreda.
Posebno ponosan na vrijeme učenike njihov je mentor Ivan Rajsz, inače učitelj tehničke kulture i informatike te voditelj modelara i maketara u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo.

Suradnja čitave zajednice

– Ovo je zaista odlična generacija učenika, a zahvaljući njihovoj volji, uloženom trudu i znanju uspjeli smo postići ovako sjajne rezultate. U vrijeme slobodnih aktivnosti, stalno se igramo, učenici istražuju, pitaju, traže odgovore, a budući da im je uvijek zanimljivo, imaju motivaciju da idu dalje i da budu što bolji – govori nastavnik Rajsz, dodajući kako se sve dodatne aktivnosti odvijaju na volonterskoj razini, te zahvaljuje roditeljima kojima nije teško dovesti djecu subotom u školu, te ih nakon nastave odvesti kući. Kaže i kako ovakvog uspjeha zasigurno ne bi bilo da čitava zajednica nije uključena u rad, od načelnika Ivana Kovačića, preko ravnateljice Valne Bastijančić Erjavec, sve do roditelja i učenika.