BJELOVAR – Danas je osnovan Gimnastički klub Bjelovar. Tako je Bjelovar nakon više od pedeset godina dobio gimnastički klub i to ponajviše zahvaljujući Tomislavu Cugu, Zoranu Pajiću i Ivanu Nikoliću. Upravo će njih trojica biti i čelni ljudi novoosnovanog kluba i to Cug u funkciji predsjednika, Pajić dopredsjednika i Nikolić tajnika. Uz njih trojicu klupski Izvršni odbor sačinjavat će još Nikola Kovaček i Matija Šokec.

-Veliki broj većih gradova u Hrvatskoj nema gimnastički klub, a Bjelovar je do sada bio jedan od tih gradova. Uočili smo potrebu osnivanja gimnastičkog kluba i u suradnji s Hrvatskim gimnastičkim savezom smo vrlo brzo donijeli odluku o osnivanju Gimnastičkog kluba Bjelovar. S radom krećemo već ovaj mjesec i to u Sokolani I. Već sad postoji veliki interes djece za treniranjem gimnastike tako da vjerujem da ćemo kroz nekoliko mjeseci skupiti pristojan broj članova – u svom prvom obraćanju kazao je predsjednik Cug koji će uz Matiju Šokeca i Svena Lukića biti jedan od trojice trenera u novom klubu.

Rad kluba uvelike je podržao Hrvatski gimnastički savez na čelu s predsjednikom i proslavljenim gimnastičarem Marijom Možnikom.

-Savez je nedavno stupio u kontakt s nizozemskom organizacijom Sports for children od koje smo dobili donaciju u vidu opreme za tri novoosnovana hrvatska kluba. Jedan je osnovan u Gospiću, drugi u Kninu i sad treći u Bjelovaru. Tako će Gimnastički klub Bjelovar dobiti vrijednu i kvalitetnu opremu koja će biti dostatna za rad s djecom, ali i s natjecateljima. Na taj način nastojimo popularizirati gimnastiku u Hrvatskoj tako da vjerujemo da osnivanje novih klubova neće stati s ova tri grada – poručio je Možnik. (


Krističević: Ranije nije bilo sluha za gimnastiku

Skupštinarima se srdačno obratio i Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Nadzornog odbora HGS-a, koji je usko vezan za Bjelovar gdje je živio desetak godina.

-Najiskrenije čestitam svojim bivšim studentima na osnivanju gimnastičkog kluba. Prije dvanaest godina kada sam još živio u Bjelovaru i ja sam želio osnovati gimnastički klub. Imao sam i kompletnu opremu, no tada nije bilo sluha za takvu ideju. Izuzetno mi je drago da se to promijenilo da da je Bjelovar dobio gimnastički klub u kojem će se djeca uz stručne trenera imati priliku razvijati u sportskom pogledu – kazao je Krističević. (mć)