Građevinski projekti u vrijednosti od 34 milijuna kuna koji će uskoro započeti na području Bjelovarsko-bilogorske županije izvrsna su prilika za županijske građevinske tvrtke, čulo se protekle srijede na sastanku graditeljskih tvrtki, proizvođača građevinskog materijala, građevinske stolarije i ostale opreme za graditeljstvo sa županom Damirom Bajsom i predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije. Pred dovršetkom je raspisivanje javnog natječaja za odabir najpovoljnijih izvođača građevinskih radova na 11 školskih objekata i četiri Doma zdravlja u županiji. Riječ je o obnovi objekata radi postizanja veće energetske učinkovitosti, a novac je najvećim dijelom osiguran iz fondova Europske unije.

– Postoji dobra mogućnost da se ti poslovi dobiju na natječaju. Logično je odabrati tvrtke koje rade na području naše županije, a konkurentne su na području cijele Hrvatske. Ovo je dosta veliki izazov jer su natječaji veliki i nadam se da će nekoliko obrtnika zajedno dati ponudu kako bi mogli i pristupiti. Na nama je da prezentiramo uvjete svima, kako bismo iskoristili mogućnost prijave na natječaj. Uz potporu komora i cehova nadajmo se da će prijava i biti. Mi ćemo natječaje i tendere pripremiti u relativno kratkom roku i sukcesivno ih raspitivati – istaknuo je župan Damir Bajs. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, na području Bjelovarsko-bilogorske županije radi 167 građevinskih tvrtki koje su prošle godine ostvarile 430 milijuna kuna prihoda.

– U zadnjih 16 godina, naši poduzetnici nisu prolazili na lokalnim natječajima i projektima, a provodili su ih negdje drugdje, stoga pozdravljam inicijativu Županije. Mi ćemo okupiti poduzetnike da se jave na natječaj, bilo samostalno ili kao nositelji ponuda s podizvođačima i vjerujem da će se to dobro razvijati – naglasio je Jakov Ćorić, predsjednik županijske komore Bjelovar – HGK.