Pred nama je još jedna sezona treninga na bjelovarskom bazenu. Naši plivači, neplivači i vaterpolisti prve ovogodišnje treninge odradili su prošloga tjedna, a ako je suditi po odazivu, pred Bjelovarskim plivačkim klubom je još jedna odlična sezona.

Još nije kasno za upise

-Obuke neplivača u trajanju od 12 dana ove godine imamo u tri termina tijekom cijelog ljeta – od 29. lipnja, od 20. srpnja te od 10. kolovoza. Već sada su otvoreni upisi za sve grupe, a moram reći da se dosta brzo popunjavaju. Cijena obuke iznosi 250 kuna. Kada je riječ o treninzima plivanja, djeca nam se mogu pridružiti bilo kada tijekom ljeta. Cijena mjesečne članarine iznosi 150 kuna. Baš kao i prethodnih godina, treninzi će se održavati u jutarnjim satima za male plivače te u jutarnjim i večernjim terminima za one velike i vaterpoliste i to svakim radnim danom sve do kraja sezone, dok neplivači mogu birati između jutarnjih i popodnevnih termina – kazao je jedan od trenera Bjelovarskog plivačkog kluba Matija Novoselec napominjući kako je plivanje jedinstvena aktivnost koja više od bilo koje druge tjelesne aktivnosti donosi čitavu lepezu pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo.

-Ono izuzetno pozitivno utječe na psihofizičko stanje pojedinca, kao i na recimo kardiovaskularni sustav, a svakako treba istaknuti i terapeutski učinak plivanja. Iznimne su dobrobiti plivanja u fazi rasta i razvoja djece i mladih, odnosno sve do navršenih otprilike 20 godina. U toj dobi je idealno za razvoj koštano-mišićnog sustava, a itekako puno doprinosi, recimo, ispravljanju lošeg držanja što je čest problem kod djece i mladih današnjice. Kako ih voda i kupanje privlače sami po sebi budući da im je zabavno i zanimljivo, odlično je iskoristiti tu visoku motiviranost i samo ubaciti vježbe i treninge sa zadanim programom – naglasio je Novoselec dodavši kako su brojni roditelji itekako svjesni da se radi o kvalitetnoj disciplini za njihove malce.

Mali Bjelovarčani vole plivanje

-Potvrđuju to i brojke iz naše evidencije koje pokazuju kako iz godine u godinu sve više djece prolazi naše obuke neplivača, a oni malo stariji u velikom broju idu na plivače ili vaterpolo. Tako je kroz naše programe lani prošlo čak 400-tinjak polaznika. Svi se oni vesele dolascima na bazen. Posebice u jutarnjim satima ovdje ima zaista puno djece, dobar dio njih ostaje na kupanju nakon treninga i mogu reći da zaista uživaju u druženju – zaključio je naš sugovornik.