Večeras je u Dvorani europskih prvaka odigrana povijesna utakmica između ŽRK Bjelovar i Kristianstada iz Švedske. Bila je to prva europska utakmica u povijesti bjelovarskih rukometašica i to u sklopu EHF Challenge Cupa.

ŽRK BJELOVAR  23 (12)
KRISTIANSTAD  22 (11)

Velika dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a od samog početka atmosfera je bila užarena. Rukometašice Bjelovara su u utakmicu malo ušle nervozne što su Šveđanke iskoristile i u jednom trenutku vodile čak četiri razlike. No, uz veliku podršku publike Bjelovarčanke se vraćaju i na poluvremenu odlaze s pogotkom prednosti. U nastavku trener Cikoja mijenja taktiku i potpuno pogađa. Obranu 6-0 mijenja u 5-1 što je potpuno obezglavilo napad Šveđanki i u jednom trenutku Bjelovarčanke odlaze na čak pet golova prednosti.

Švedski trener nakon velike prednosti naših igračica također je promijenio sustav igre svojih igračica što ih je dovelo do smanjenja vodstva. U posljednjem napadu Bjelovarčanke su mogle otići na tri razlike i mirnije dočekati sutrašnji susret, no izgubile su loptu i u zadnjoj sekundi primile gol za konačnih 23-22. Djevojke su se borile do zadnje kapi znoja i svakako im treba čestitati, a posebno treba pohvaliti i publiku koja ih je nosila do ove povijesne pobjede. No, sutra je novi, odlučujući susret stoga napunimo opet Dvoranu europskih prvaka i pomozimo našim rukometašicama da prođu u drugo kolo. (vec)