BJELOVAR – Predsjednik Marko Ćurić uz uži dio klupskog vodstva te trener Ante Jeličić u subotu su s igračima Bjelovara odradili prozivku uoči zimskih priprema. Na prvom treningu pojavilo se 16 nogometaša koji su dres Bjelovara nosili i u jesenskom dijelu sezone, odnosno šest novaka koji bi trebali pojačati konkurenciju u svim linijama momčadi. U prvom redu riječ je o povratnicima Josipu Blažicu, Ivanu Rukavini, Domagoju Škoji i Veniu Tomiću, odnosno Ivijanu Đuriću i Parku iz Južne Koreje. Pripreme s prvom momčadi Bjelovara započela su i braća Adrijan i Antonio Coha koji još nisu dobili papire iz grubišnopoljske Bilogore 91. Očekivao se i dolazak Eugena Jelić Balte iz predavačkog Dinama te Mile Sučića iz ždralovačke Mladosti, no ni jedan se nije pojavio na prozivci.

-Situacija je takva da klubovi u zimskoj stanci u pravili ne puštaju igrače, no vjerujemo da ćemo, uz već navedenu šestoricu, dovesti još neka pojačanja. Nadam se da će nam se priključiti braća Coha, ali i Jelić Balta te eventualno Sučić koji je izrazio želju da s nama prođe pripreme. Od prvog dana s nama je Park, a kroz nekoliko dana trebao bi nam se priključiti još jedan Koreanac – pojasnio je situaciju oko prijelaznog roka predsjednik Ćurić koji ne isključuje mogućnost da se do kraja prijelaznog roka Bjelovaru ipak priključi neki kapitalac.

-Ulažemo maksimalne napore u nastojanju da se adekvatno pojačamo. Koliko ćemo u tom naumu uspjeti vidjet će se kroz nekoliko tjedana. U drugom dijelu sezone želimo izboriti plasman u gornji dio ljestvice što znači da je cilj biti među šest najboljih momčadi u ligi. U prijevodu to znači da želimo igrati ligu za prvaka, a ne ligu za ostanak – kazao je Ćurić.

Vodstvo NK Bjelovara odradilo je i redovnu skupštinu. Prihodi kluba su porasli na 1,28 milijuna kuna

Trener Ante Jeličić nije bio previše rječit, ali je bio itekako jasan.

U prvom dijelu sezone smo zeznuli i sada je na nama da to ispravimo. Neke stvari ćemo morati promijeniti. Na treninzima i utakmicama nema prijateljstva i tu sam za sve trener. Van terena mogu biti prijatelj, ali na terenu nema prijatelja. Igrat će samo oni koji to trudom i zalaganjem budu izborili, odnosno neću više tolerirati nikakve stare zasluge – kratko je kazao Jeličić.

NK Mladost bez Sučića i Furmeka

Protekli utorak nogometaši Mladosti su odradili prvi trening u zimskim pripremama. Trener Nikola Papac te pomoćnici Mate Sučić i Danijel Lovrić na raspolaganju imaju kadar od 23 nogometaša u kojem više nema iskusnih Mile Sučića i Vedrana Furmeka. Sportski direktor Renato Radić s pomoćnikom Zoranom Kukecom aktivno pregovara s nekolicinom potencijalnih pojačanja, no dolazaka još uvijek nema. U tom kontekstu spominju se brojna imena, ali s obzirom da klubovi u zimskoj stanci ne moraju dati igračima ispisnice teško je očekivati da će ovih dana na Brdo sletjeti pravi „kapitalac“. Pogotovo iz razloga jer Mladost primarno želi dovesti napadača koji bi garantirao barem 15 do 20 pogodaka po sezoni. Takvih je malo, a kada bi neki od njih i željeli doći u Mladost mala je mogućnost da će se njihovi sadašnji klubovi odreći njihovih usluga.

-Ne trebamo se previše opterećivati s potencijalnim pojačanjima. Iz trenutnog igračkog kadra moramo izvući maksimum, a u tom pogledu apeliram i na igrače da razinu ozbiljnosti i profesionalnosti dignu na višu razinu. Naš cilj ostaje zadržati prvo mjesto i izboriti plasman u Drugu HNL. Zato nam je iznimno važna disciplina i koncentracija. To se ne odnosi samo na utakmice, nego na svaki trening, svaku vježbu, svaki dodir s loptom – jasno je poručio trener Nikola Papac napomenuvši da u ove pripreme prva momčad Mladosti ulazi isključivo sa seniorskim kadrom uz tek nekolicinu juniora. Prethodnih sezona sa seniorskom momčadi pripreme je prolazila i cijela juniorska selekcija, no od ove sezone to više nije slučaj.

U pripremama će Mladostaši odigrati sedam utakmica. Prva od njih je na rasporedu sljedeću subotu kada gostuju u Zagrebu kod prvoligaša Lokomotive. U izboru protivnika Ždralovčani su uglavnom tražili nešto kvalitetnije protivnike. Tako će odmjeriti snage sa po jednim prvoligašem i drugoligašem, tri trećeligaša, jednim četvrtoligašem i za kraj laganu trening utakmicu sa županijskim ligašem BŠK-om. Proljetni dio sezone Mladost otvara 29. veljače kada na Brdo dolazi đurđevački Graničar. (mć)