BJELOVAR – Za tjedan dana to jest idući četvrtak Bjelovarsko klizalište otvorit će svoja vrata i to na površini od 650 kvadratnih metara – najavio je na današnjoj konferenciji Natko Bošnjak iz tvrtke Ice Wonderland koja je zadužena za postavljanje ovogodišnjeg klizališta. Dodaje da će se sutra nazirati prvi centimetri leda i da za sada sve ide po planu.
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izjavio je da je Grad izdvojio 200 tisuća kuna za ovogodišnje klizalište te da će biti veće od prošlogodišnjeg za 150 kvadrata.

-Mislim da je bitno da se klizalište nalazi u samom centru grada jer kada je bilo dislocirano bilo je odmah slabo i posjećeno. Građani su bili oduševljeni prošle godine, a mislim da će ove biti još i više. Imat ćemo i škole klizanja, mali vrtićarci će dolaziti i bit će to jedna lijepa božićna priča – izjavio je gradonačelnik.
Što se tiče oštećenja u središnjem parku zbog velike ledene površine, gradonačelnik je izjavio da će jedino malo zemlja i nasade nastradati koje će vrlo brzo biti sanirane i vraćene u prvobitno stanje. (vec)