GUDOVAC – Danas prijepodne na Sajamskom prostoru u Gudovcu otvoren je 26. jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Ova velika manifestaciju okupila je kremu hrvatske i bjelovarske političke scene tako da su posebni gosti bili ministar državne imovine Goran Marić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Damir Bajs saborski zastupnici Anka Mrak – Taritaš, Gordan Maras, Miro Totgergeli i mnogi drugi, a čast da otvori ovogodišnji Sajam pripala je potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću.

-Već sam dvadeseti put gost na ovom Sajmu i uvijek rado dođem. Posjećujem mnoge općine, sela, gradove i mogu reći da je ovo sigurno najveći i najuspješniji sajam bilo kojeg karaktera. Podatak da je deset posto više zakupljenog prostora nego prošle godine je također za svaku pohvalu, stoga želim čestitati upravi sajam, Županiji i Gradu Bjelovaru na vrhunsko obavljenom poslu. Na ovom Sajmu se tradicionalno obavlja i Državna stočarska izložba koja je postala najveća nacionalna izložba stoke na što također svi možemo biti ponosni. Poljoprivreda nam raste kao i samo gospodarstvo i uvjeren sam da ćemo se iduće godine naći i razgovarati o još većim uspjesima u poljoprivredi – izjavio je ministar Tolušić.

Direktor Bjelovarskog sajma izjavio je da je na Sajmu 200 izlagača i 500 grla stoke što je zamamna brojka.
-Imamo 10 posto više zakupljenog prostora nego prošle godine. Pratimo trendove, ulažemo u izložbene površine, a ove godine osigurali smo i 14 stručnih predavanja i na taj način, između ostalog, stojimo na raspolaganju našim poljoprivrednicima – izjavio je direktor Bjelovarskog sajma – Davorin Posavac. Župan Damir Bajs naglasio je da Bjelovarski sajam potvrđuje uspješnost svake godine pa tako i ove
-Naša županija potiče i ulaže u stočarstvo, mljekarstvo, prozvodnju medu, a rezultati se vide. A imati najbveći sajam u regiji, kao što je naš, može se dobiti samo sustavnim ulaganjem i vizijom što kod nas ne manjka – izjavio je Bajs.

Podsjetimo, Bjelovarski sajam je svoja vrata otvorio danas i bit će otvoren do nedjelje u 18. sati. Za sve posjetitelje organiziran je svakih sat vremena besplatni autobus koji kreće s bjelovarskog autobusnog kolodvora. (V. Cindrić)