BJELOVAR –Bjelovarsko – bilogorska županija osigurala je do sada najveću financijsku potporu u povijesti za rad udruga u kulturi koja iznos 900 tisuća kuna, a odnosi se na 55 udruga koje su se javile na županijski Javni poziv.

Jutros je u prostorijama Županije župan Damir Bajs potpisao prvi set financijskih potpora s predstavnicima 13 udruga s područja grada Bjelovara, a to su HORKUD ‘Golub’ Bjelovar, Ženski pjevački zbor Vox feminae, Tradicijski kulturni centar – Bjelovar, Orkestar grada Bjelovara, KUD ‘Bjelovar’, Udruga žena Bjelovar, Udruga Žene u Domovinskom ratu, Češka obec Bjelovar, Športski plesni klub ‘H-8’ Bjelovara, Zajednica Mađara grada Bjelovara, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, Bjelovarski slavuji i Bjelovarsko kazalište.

-Danas potpisujem prvi set financijskih potpora. Veseli me aktivnost svih udruga i velikog odaziva ljudi u svim udrugama. Mi sa zanimanjem pratimo sve udruge i mogu reći da su zaista sve iznimno aktivne i raznovrsne i ja im čestitam na tome. Mislim da je važno da se građani uključe u udruge i tako se druže i razvijaju svoje talente– izjavio je župan Bajs.

Ova financijska potpora svakako će pomoći svim udrugama da provode svoje vrijedne programe i obogaćuju kulturni život grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije.