Piše: Vedran Cindrić

Nakon hvalevrijednih projekata poput predmeta pripreme i izrade projekata za EU fondove i aplikacije ‘Hammurabi’, koji su odjeknuli širom Hrvatske, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar dobila je od Erste banke do sada najveću donaciju koju je ta školska ustanova ikada primila, a radi se o 33 kompleta stolnih računala zajedno s ekranima i miševima. Donacija je to koja će svakako podići kvalitetu nastave u toj školi.

-Mislim da je to najveća donacija u našoj povijesti. Ne sjećam se da smo nešto veće primili. Shvatio sam da nam trebaju nova računala, a obratio sam se gospođi Slađani Coha iz Erste banke koja me uputila kome da pošaljem mail sa zamolbom za donaciju. Nakon mjesec dana su mi se javili iz njihove središnjice u Rijeci da će nam dostaviti računala i to njih 33 što me iznimno ugodno iznenadilo, rekao je Vladimir Štefanec, ravnatelj Ekonomske škole. Dodaje da imaju odličnu suradnji s Erste bankom i da su joj iznimno zahvalni.

Proširenje učionica

Sad će sva ta računala naša informatička ekipa pripremiti i odmah kreću u uporabu. Naši učenici sve više i više rade i uče na računalima i ovo će zaista podići kvalitetu nastave. Osim toga, to je i oprema koja se mora mijenjati svakih pet ili šest godina i sada nam je jako dobro došla, kaže Štefanec.
Dodaje da puno zahvaljuje na pomoći pri realizaciji donacije Josipu Juriću, direktoru savjetodavnog centra Erste banke te njegovoj zamjenici gospođi Slađani Coha te gospodinu Igoru Topljaku, zamjeniku direktora regionalne direkcije središnja Hrvatska. Također dodaje da ima još mnogo aktivnosti u Ekonomskoj školi te da pokušavaju proširiti broj učionica.

Dva profesorska aneksa smo preuredili u manje učionice i to zbog novog kurikuluma. Da ne moramo imati nastavu subotom, jer je kapacitet škole sada već kratak, proširili smo broj učionica na taj način. Zajedno su ih uredili učenici i profesori i vrlo brzo kreću u uporabu, kaže Štefanec i dodaje da se intenzivno pripremaju za Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki koji će biti održan krajem ožujka.