ZAGREB – Za razliku od košarkaša Bjelovara, košarkaši Vedija odigrali su utakmicu prvog kola Kupa Krešimira Ćosića koju su kao domaćini zbog epidemioloških mjera i obnove bjelovarske dvorane Prve osnovne škole morali igrati u Zagrebu u dvorani Doma košarke Cedevita.

Međutim, ta utakmica imala je povijesni značaj za bjelovarske Divove. Naime, Vedi je prije četiri godine, kad je osnovan, u zagrebačkoj dvorani Doma košarke Cedevita odigrao svoju prvu utakmicu s mlađim uzrasnim kategorijama, a sad je u istoj dvorani odigrao i svoju prvu seniorsku utakmicu.

Ta povijesna utakmica za Vedi završila je visokom pobjedom Divova koji su s čak 23 koša razlike savladali Koprivnicu, što im je donijelo plasman u drugo kolo kup natjecanja u kojem će biti domaćin Podravcu iz Virja, ali im je donijela i dodani motiv pred prvu seniorsku sezonu u Drugoj ligi.

Vedi u momčadi Koprivnice nije imao doraslog protivnika. Već nakon prve trećine moglo se naslutiti kako će bjelovarski Divovi slaviti svoju povijesnu pobjedu, što su raspoloženi Bjelovarčani potvrdili sjajnom završnicom utakmice u četvrtoj četvrtini kad su potpuno razbili otpor Koprivnice. (daž)