BJELOVAR – Projekcijom poljskog filma “Corpus Christi” završava se ovogodišnji program Filmodrom ljetnog kina koji je i ove godine organizirala Udruga DOKUart.

U protekla dva mjeseca u bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika prikazano je devet filmova, a kontroverzni film koji je ove godine bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma izvan engleskog govornog područja, bit će deseti i posljednji film u sklopu ovog programa. “Corpus Christi” je priča o 20-godišnjem Danielu koji doživljava duhovnu transformaciju dok živi u omladinskom pritvorskom centru. Želi postati svećenik, ali je to nemoguće zbog njegovog kriminalnog dosjea. Kada je poslan da radi u stolarskoj radionici u malom gradu, po dolasku se oblači kao svećenik i slučajno preuzima mjesnu župu. Dolazak mladog, karizmatičnog propovjednika prilika je da lokalna zajednica započne proces ozdravljenja nakon tragedije koja se tamo dogodila.

Večerašnja projekcija počinje u 21 sat u boho parku, a zbog epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen pa se preporučuje svima koji bi pogledali ovu dramu snimljenu prema istinitim događajima da dođu nešto ranije kako bi osigurali mjesto.