BJELOVAR – Večeras je u Gradskom muzeju, a u organizaciji Bjelovarskog lista održana prva Večer Diva. Tako su upravo na Dan žena, poznate županijske poduzetnice otkrile svoje inspirativne priče koje koje u ovom još uvijek muškom poslovnom svijetu zaista nadahnjuju.

Uvodnu riječ održala je Slavica Trgovac Martan, glavna urednica Bjelovarskog lista koja je naglasila kako je žalosno što i danas u 21. stoljeću moramo baratati pojmovima kao što su ‘borba za ravnopravnost spolova’ ili ‘borba za ženska prava’.
-Nažalost, žene se i danas moraju svojski truditi kako bi dokazale da su u mnogim stvarima jednake ili bolje od muškaraca stoga nam je drago da večeras možemo predstaviti i dati riječ ženama koje su u našoj sredini uspješne u poduzetništvu – naglasila je Trgovac – Martan.

Svečanu Večer Diva otvorio je župan Damir Bajs koji je istaknuo da naša županije u Hrvatskoj prednjači po udjelu poduzetnica.

Moderatorica večeri je bila Tajana Kesić Šapić, direkotrica Sektora za industriju i IT pri HGK-u, a večerašnje dive koje su otkrile kako su krenule i uspjele u neizvjesnim poduzetničkim vodama su Kristina Boltiš, Marijana Radičević, Ružica Sabljo, Marina Fuks, Friderika Unger, Maja, Sacher, Kata Kapelac, Renata Platiša i Jadranaka Piršljin.

Ove dame su se dokazale u različitim branšama, od građevine do kozmetičke industrije i zaslužuju naše divljenje. Neka nam njihove priče budu nadahnuće. (V. Cindrić)