Za koji mjesec, nakon obuke, vatrogasci Općine Rovišće baratat će opremom koju jedva da imaju tek veliki hrvatski centri, Zagreb, Rijeka i Osijek. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji koja je početkom ove godine u Rovišću sklopljena s francuskim profesionalnim vatrogascima, udruženima u volontersku Groupe de Secours Catastrophe Francais, upravo su dobili hidrauličnu opremu vrijednu preko 20 tisuća eura.

Druga je to donacija u manje od šest mjeseci koju su francuski kolege osobno dopremili u Rovišće. Podsjetimo, prvi put su u otprilike istom iznosu donijeli vrhunsku opremu i rovišćanske vatrogasce zaštitili od glave do pete. Thierry Velu, predsjednik Groupe de Secours Catastrophe Francais, ujedno i njezin osnivač naglašava kako im je sigurnost kolega na prvom mjestu, a ovo što su do sada učinili tek početak jer krajnji je cilj, kažu, Rovišće učiniti svojim centrom za vatrogasce ne samo cijele Hrvatske nego i šire.

U korak s tim već su trećeg dana prošlotjednog posjeta Rovišću poveli ovdašnje predstavnike u susjednu Bosnu i Hercegovinu, gdje žele pomoći na sličan način.