Protekloga tjedna u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar održana je svečana sjednica Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara. Na sjednici su uručene nagrade najuspješnijima u likovnom/literarnom /foto natječaju, a podijeljene su i diplome za stjecanje zvanja vatrogasna mladež.

U predškolskom uzrastu prvo mjesto za likovni rad “Vatrogasac se bori s vatrom” u kombiniranoj tehnici osvojila je sedmogodišnja Nela Supančić iz Dječjeg vrtića Ciciban. Njena odgojiteljica je Dijana Rajković. Drugo mjesto pripalo je Niki Senjanu, a treće je osvojila Mia Vidaković. U kategoriji učenika razredne nastave prvo mjesto za rad pod nazivom “Nesreća u prometu” naslikan pastelama pripalo je Tinu Đurancu iz IV. osnovne škole Bjelovar, a njegova učiteljica je Goranka Vuković. Drugo mjesto pripalo je Petri Viščević, a treće Rafaeli Jelić – Balta. U kategoriji učenika od petog do osmog razreda osnovne škole prvo mjesto za likovni rad u tehnici laviranog tuša pod nazivom “Zgrada u plamenu” osvojio je Walter Bohnec. Njegova učiteljica je Dijana Pertunaj. U kategoriji učenika s posebnim obrazovnim potrebama prvo mjesto pripalo je Mariji Krupljan iz osmog razreda V. osnovne škole Bjelovar koja je u tehnici tuša napravila rad “Požar”. Njen učitelj je Davor Ljubičić.

U kategoriji literarnih radova učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole prvo mjesto osvojila je Franka Oreč iz IV. osnovne škole Bjelovar, a njena učiteljica je Ana Pavičić. Drugo mjesto osvojila je Antonia Trnka, a treće Jan Rastović. U kategoriji učenika od petog do osmog razreda najbolja je bila Lucija Malčić iz IV. osnovne škole Bjelovar čija je učiteljica Slobodanka Martan.
Najbolju fotografiju napravila je Ivana Rukavina iz DVD-a Ždralovi čiji je mentor bio Darko Despot.