Bjelovarski nogometni sudac Ivan Župan jučer (četvrtak) je prvi put u svojoj karijeri kao glavni sudac dijelio pravdu na nogometnoj utakmici Prve hrvatske nogometne lige i tako nakon Mirka Beljana i Bože Mamića postao treći sudac u povijesti Bjelovara koji je dobio tu čast. Ovaj mladi i perspektivni sudac, koji je inače i vrlo uspješan pravnik dobio je jučer zadatak da sudi nogometnu utakmicu između Slaven Belupa i Intera koja ni malo nije bila jednostavna za suditi, a završila je 3:3 s neočekivanom završnicom. No, unatoč teškoj utakmici Župan je dobio sve pohvale za suđenje.

-Iako imam iskustva s prvoligaških terena jer sam već dvije godine četvrti sudac na Prvoj ligi, imao sam malu tremu. Ali, čim je utakmica počela trema je prošla i bilo je ugodno za suditi – kaže nam Župan. Iako je utakmica djelovala da će mirno završiti jer je domaćin vodio 3:0 dogodilo se nešto potpuno suprotno.
-Nakon 3:0 izgledalo je da će sve biti mirno do kraja, ali došlo je do opravdanog isključenja i krenuo je pravi vatromet prilika s jedne i druge strane nakon čega je završilo 3:3 s golom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade – priča nam Župan. Dodaje da je primio puno čestitki nakon utakmice, ali da se već okreće novim izazovima.

-Plan mi je na ljeto ući u prvu skupinu sudaca tako da konstantno sudim Prvu ligu, a kasnije ako bude sreće postati i međunarodni sudac – otkriva nam svoje planove Župan. Na pitanje kako usklađuje svoje poslovne obveze sa ovim sudačkim samo se nasmijao.
-Pa nije lako. Baš i nemam privatnog života. Dolazim ranije na posao da bi mogao nakon posla ići na trening. I tako svaki dan. Ali moram se zahvaliti i kolegama na poslu koji mi puno pomažu kada ja zbog sudačkih obveza moram biti odsutan – zaključuje Župan. (V. Cindrić)