Potresna slika zatekla je članove obitelj Filić iz Predavca kada su posjetili grob svoga pokojnoga sina prošle nedjelje. Kao i svake nedjelje do tada cijela obitelj se zaputila na predavačko groblje, jer tamo, kažu, nalaze malu utjeha od kada ih je njihov sin, počinivši samoubojstvo, prije tri godine napustio. No, umjesto uredno porednih kipova, cvijeća i lampaša, dočekala ih je hrpa smeća. Bačeni i zgaženi lampaši, kipovi, cvijeće te skinuta pločica izvođača radova očigledan su znak kako vjetar nije krivac za ovo oskvrnuće groba mladića.

– Bio sam tu u petak, nakon vjetra, i nije bilo ništa izvrnuto niti pomaknuto. Mi se svi brinemo da grob izgleda uredno, a ovo nas je sve jako pogodilo, naročito moju suprugu koja je, vidjevši grob, dobila napad panike. Nakon što ju je dočekao taj prizor pozlilo joj je, počela se tresti i plakati neprestano ponavljajući kako mu ni mrtvom mira ne daju – tužno govori Marko Filić, još uvijek u nevjerici. Vitka Filić, koja se ionako teško nosi sa smrću sina, hospitalizirana je isti dan te zadržana jer nisu mogli naći način da ju smire.

Ujedno, grobnica pored je u izgradnju te su ondašnji izvođači radova odlučili sporni grob iskoristiti za podršku postavljenim stranicama i čitavu stranu izgrebali s letvicama. Policija je došla na poziv obitelji te provode istragu ne bi li pronašli krivca, ali to neće utješiti obitelj Filić.
– Teško mi je vjerovati da postoji takva bešćutnost u svijetu. Ako netko ima problem sa mnom, ili s bilo kim od moje obitelji, neka se meni obrati. Ovako su mi dirali u svetinju, a preko toga ne mogu prijeći – kazao je Marko Filić

I. Ćuk