BJELOVAR – Na Općinskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno je okončan postupak u kojem se sudilo poljoprivredniku J.D. iz okolice Grubišnog Polja. Ovog je muškarca Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru teretilo zbog nekoliko kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i prijetnji, koja je počinio još tijekom 2015. godine na štetu svoje izvanbračne supruge.

Na kraju je J. D. proglašen krivim za sve što mu se stavljalo na teret, a teretilo ga se za prilično jezive stvari koje je činio svojoj vanbračnoj partnerici.

On je, prema nepravomoćnoj presudi, u vremenu od točno neutvrđenog dana ljeta 2015. pa sve do 12. studenog iste godine brutalno terorizirao svoju partnericu. Kad bi odlazio iz kuće u kojoj su zajedno živjeli u okolici Grubišnog Polja, on bi je zaključavao u kuću i branio joj da izlazi van te joj je govorio da će ubiti njezinu majku.

Situacija je posebno eskalirala 12. studenog, kada je J. D. svoju vanbračnu suprugu vezao lancem za lijevu nogu i ruke i tako je držao cijelu noć, govoreći joj pri tome da će ubiti njezinu majku. Zbog protupravnog oduzimanja slobode izrečena mu je kazna zatvora od godine dana, a zbog prijetnji tri mjeseca te mu je na kraju izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca. Kako je ova presuda nepravomoćna, obje strane imaju pravo na žalbu.

Foto – ilustracija