Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – 29-godišnji I.G. koji ima prijavljeno boravište u Bjelovaru je 2017. godine u dnevnom boravku obiteljske kuće koju je dijelio s nevjenčanom suprugom, u namjeri da ju zastraši i ozlijedi, uhvatio ju je za lijevu nadlakticu dok je u drugoj ruci imao nož i njime zamahivao u smjeru trbuha svoje nevjenčane supruge, očigledno s ciljem da ju ozbiljno zastraši prijeteći joj ubojstvom nožem. Već drugog dana, I.G. je opet želio uplašiti svoju nevjenčanu suprugu na način da joj je rekao da će ju zaklati ako ga pita za svoje dijete.

No, to nije sve.

Samo desetak dana kasnije, ispred jednog ugostiteljskog objekta na Trgu Stjepana Radića I.G. je opet nasrnuo na svoju nevječanu suprugu te ju zatvorenom šakom nekoliko puta udario u glavu zbog čega je ona zadobila ozljede u vidu natučenja glave, višestrukih krvnih podljeva te krvarenje iz uha. Dok se njegova nevječana supruga ustala od silnih udaraca i pobjegla u obližnjih ugostiteljski objekat da se spasi, I.G. je ponovno vikao za njom da će ju ubiti.

Uvjetno osuđen!

Općinski sud u Bjelovaru osudi je I.G. na kaznu zatvora od jedne godine s time da se jedinstvena kazna zatvora neće primjeniti ako osuđeni ne ponovi kazneno djelo sljedeće tri godine.