Županijsko državno odvjetništvo završilo je istragu oko ubojstva 63-godišnjeg Daruvarčanina Dalibora Melvarda te je pred Županijskim sudom u Bjelovaru podignulo optužnicu protiv 29-godišnjaka i 28-godišnjaka iz Daruvara koji se terete za ubojstvo. Danijelu P. (29) i Kristijanu P. (28) optužnicom se stavlja na teret da su ubojstvo počinili u točno neutvrđeno vrijeme 21. ili 22. lipnja u Daruvaru. S ciljem da usmrte 63-godišnjaka, nesretnog Melvarda udarali su rukama i nogama te drvenom letvom, zadavši mu brojne ozljede te ga na kraju bacili u bunar gdje se oštećenik utopio.

Terevenke i pijančevanja

Podsjetimo, ovaj slučaj ljetos je potpuno šokirao Daruvar jer gotovo da nema stanovnika ovog grada koji nije bar iz viđenja poznavao Melvarda. Njegovo tijelo u bunaru je pronađeno gotovo mjesec dana nakon što je ubojstvo očigledno počinjeno. Još dana 24. lipnja policiji je prijavljen nestanak 63-godišnjaka, a istragom je sada otkriveno da je 63-godišnjak ubijen i nekoliko dana nakon što je službeno počela potraga. Uz službenike policije i Županijsko državno odvjetništvo na mjestu gdje je pronađeno njegovo tijelo u očevidu su tada sudjelovali i stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

I dalje nije poznato kako se Melvard uopće našao u društvu s osobama koje se sada i optužnicom terete da su mu oduzele život, a obojica su otprije dobro poznate policiji. U iznajmljenom stanu u Gundulićevoj ulici redovito su se održavale terevenke i pijančevanja, a policija je više puta ondje morala intervenirati zbog poziva susjeda. Stanodavac je navodno ovaj dvojac nedavno pokušao izbaciti iz stana, no oni nisu željeli otići van. Nije nemoguće da su 28-godišnjak i 29-godišnjak Melvarda tog dana sreli negdje u gradu, tim više jer je on živio u samom susjedstvu, pa su ga pozvali k sebi na nastavak opijanja, tim više jer je i sam Melvard imao ozbiljnih problema s alkoholom. Prema jednoj verziji koja je neposredno nakon ovog stravičnog događaja kružila Daruvarom, mladići su Melvarda planirali opljačkati, no u to je teško povjerovati pošto je on bio prilično siromašan, a i živio je sam.

Nasilni dvojac

I dalje je najveća nepoznanica koji je zapravo motiv ovoga ubojstva, no sasvim je izvjesno da je ono povezano s alkoholom. Nije nemoguće da je došlo do pijane svađe koja je završila kobno, a iako se u početku sumnjalo da su mladići Melvarda možda i nehotice ubili pa su njegovo tijelo bacili u bunar kako bi prikrili svoj zločin, nakon objave optužnice potpuno pada u vodu. Ovaj očito izrazito nasilni dvojac na nesretnom se 63-godišnjaku teško iživljavao, mlateći ga rukama i nogama, čak i letvom. Iako se na prvu sumnjalo da je 63-godišnjak ubijen nožem ili sličnim oštrim predmetom, obdukcijom je utvrđeno da je preminuo zbog utapanja, što znači da je nesretni Melvard i dalje bio živ kad su ga ovi monstrumi bacili u bunar. Istražitelji su očito uspjeli skupiti dovoljno dokaza na temelju kojih bi ovaj dvojac trebao biti osuđen, a suđenje na Županijskom sudu u Bjelovaru trebalo bi početi još ove godine. Inače, obojica optuženika i dalje se nalaze u Istražnom zatvoru u Bjelovaru, a ondje će sasvim sigurno ostati i sve do okončanja pravosudnog postupka.