Projekt sufinancira Europska unija putem Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Vrijednost projekta iznosi 147.182,05 kuna, od čega Europska unija sufinancira 95 posto, odnosno 139.822,87 kuna

Djelatnici bjelovarskog Poduzeća za ceste, zahvaljujući europskom novcu imaju priliku steći dodatna znanja i vještine kroz čak deset različitih programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja. Naime, u toj se uspješnoj tvrtci provodi projekt “Obrazovanjem do boljih poslovnih rezultata Poduzeća za ceste d.o.o. Bjelovar” čiji je glavni cilj razviti poduzetničke i stručne vještine djelatnika kako bi poduzeće povećalo svoju konkurentnu poziciju na tržištu, ali i uskladilo poslovanje sa zakonskim propisima. Projektom je predviđena obuka 18 stalno zaposlenih djelatnika, ali i izrada i distribucija promotivnih materijala. Kako pojašnjavaju iz PZC-a, kroz medije namjeravaju promovirati i projekte i poduzeće, i to prema široj zajednici i kod poslovnih partnera. Valja napomenuti kako Projekt sufinancira Europska unija putem Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.
Europa plaća 95 posto troškova
Vrijednost projekta iznosi 147.182,05 kuna, od čega Europska unija sufinancira 95 posto, odnosno 139.822,87 kuna. Projekt je započeo sa provedbom 20. srpnja 2015. godine, a provodit će se 12 mjeseci. Uz obrazovanje, podsjetimo, u PZC-u ulažu i u tehnologiju, ali i zaštitu okoliša. Naime, u Bilogorskoj ulici gdje je i sjedište tvrtke pred dovršetkom je instalacija nove asfaltne baze čiji se trošak procjenjuje na oko dva milijuna eura. Riječ je o jednoj od najvećih investicija u povijesti tvrtke, kapaciteta 95 tona po satu, koja će se nalaziti nešto dalje od obiteljskih kuća od one koja trenutno radi. S obzirom da je riječ o novoj asfaltnoj bazi, imat će mnogo više ekološke standarde od postojeće. Jednako tako, imat će veći kapacitet, te omogućiti efikasnije poslovanje, pojašnjava direktorica Marijana Radičević.