Gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima namjerava restrukturirati Gradsko poduzeće za upravljanje športskim objektima, tvrtku u vlasništvu Grada Bjelovara, čiji se bivši direktor Ljerko Ožegović zbog navodnih financijskih malverzacija već neko vrijeme nalazi pod povećalom Općinskog državnog odvjetništva koje protiv njega vodi istragu. Gradsko poduzeće već godinama živi od dotacija Grada Bjelovara, a iako nije niti osnovano s ciljem da zarađuje, da nije izdašne pomoći iz gradske blagajne, gubici koje bi tvrtka ostvarivala preveliki su da bi uopće opravdali njezino postojanje. Nastavak je to Hrebakove kampanje uvođenja reda.

Hostel u Novom

Novopečeni direktor GP-a Marko Mihalinec priprema sveopsežan plan restrukturiranja poslovanja koji bi trebao dovesti do povećanja prihoda na tržištu uz istovremeno smanjenje rashoda. Pri tomu, fokus bi trebao biti na Hostelu Bjelovar, odmaralištu u vlasništvu Grada Bjelovara koje se nalazi u Novom Vinodolskom, a uglavnom služi za ljetovanje našim potrebitim sugrađanima, djeci i umirovljenicima. Prijašnjih godina iz gradske blagajne u odmaralište se godišnje slijevalo oko 350 tisuća kuna, ne računajući veće investicijske zahvate poput, primjerice, uvođenja grijanja kako bi se produžila sezona. S obzirom da iz godine u godinu Hrvatska bilježi sve bolje turističke rezultate, Novi Vinodolski je poznata turistička destinacija, a odmaralište je vrlo blizu mora, vjerojatno postoji recept po kojemu bi taj objekt, ako već ne bi mogao ostvarivati zaradu, a onda barem poslovao s pozitivnom nulom. Jednako tako, s obzirom da je GP zamišljeno kao poduzeće koje upravlja bjelovarskim sportskim objektima, a prema preporuci Državnog ureda za reviziju, to će poduzeće preuzeti sve bjelovarske sportske objekte, pa tako i Sokolane, sportske dvorane kojima trenutno upravlja Sportsko društvo Sokol.

 Drugačije plaće

Hrebak najavljuje i da nitko od zaposlenika više neće moći imati veću plaću od direktora GP-a što čini se da sada baš i nije praksa. Kaže da Mihalinec uživa njegovo puno povjerenje i vjeruje da će plan restrukturiranja dovesti do uspješnog poslovanja GP-a u relativno kratkom vremenu. Plan restrukturiranja, inače, trebao bi biti predstavljen potkraj idućeg mjeseca.