U subotu u 20 sati je nogometna utakmica desetljeća. Stari, mladi, žene, muškarci, svi će gledati u male ekrane i pratiti četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Rusije. Zemlja domaćina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva nije udaljena poput, recimo, Brazila gdje se igralo posljednje prvenstvo stoga mnogi planiraju ići na ovu povijesnu utakmicu.

Našem portalu u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva već su se javili brojni Bjelovarčani koji su pohodili Rusiju. Tako smo vam prenijeli specijalni izvještaj s pregršt fotografija od ekipe koja je kombijem prešla 3 tisuće kilometara da nazoči prvoj utakmici s Nigerijom kao i s Argentinom.

Budući da Turističke agencije baš ne nude povoljne ponude za odlazak na Svjetsko prvenstvo, recimo samo da je za utakmicu s Danskom ponuda iznosila više od 5.5 tisuća kune bez (!) ulaznice za utakmicu, mnogi su se odlučili za privatni aranžman.

Na put bez ulaznice 

U Soči, grad na obali Crnog mora gdje se igra četvrtfinalna utakmica ide Bjelovarčanin Marin Krmpotić koji nam je ispričao svoj plan puta.

-Idem s frendovima iz Zagreba. Agencije su preskupe i nisam baš neki njihov fan. Direktan let iz Zagreba ne postoji stoga ćemo presjesti u Istanbulu gdje ćemo se malo načekati na aerodromu i onda letimo za Soči – priča nam Krmpotić. Kaže da su rezervirali hotel u kojem će prespavati i onda drugi dan na stadion.

Ma neće to biti jeftina avantura. Avionska karta nije jeftina, kao ni ulaznica. A treba tamo nešto i popit i pojest. Nadam se da ću proći ispod 10 tisuća kuna iako je i to puno. No, ovo je povijesna prilika i ne želim ju propustiti – ispričao nam je Krmpotić. Na gotovo 3 tisuće kilometara dug put ide i Davor Ivošević koji također ide privatnim aranžmanon.

-Ići ću avionom iz Zagreba za Moskvu pa onda iz Moskve za Soči. Riješio sam si smještaj u Sočiju, no za sada još uvijek nemam ulaznicu za tekmu. Ako i ne nabavim, probat ću tamo ispred stadiona. Ovakva prilika za polufinalom se više neće ponoviti i ne želim ju propustiti – kaže nam Ivošević. Mnogi Bjelovarčani uvjereni su u prolazak Vatrenih protiv Rusije pa su nam rekli da ne idu na četvrtfinale već da se spremaju za polufinalnu utakmicu s Englezima ili Švedskom. (vec)