I ove godine, iščekujući jesen,, u periodu od 06. do 08. rujna, Najstarija manifestacija Bjelovarskog sajma, 27. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u sklopu kojeg će se održati i 27. državna stočarska izložba, na Sajamskom prostoru Gudovac tradicionalno je organizirana prvog vikenda u rujnu, od petka do nedjelje (06.-08. rujna). Jesenski sajam međunarodnog je karaktera. Uz domaće, nazočit će izlagači, ali i delegacije iz brojnih drugih zemalja koji će predstaviti novitete u poljoprivrednoj proizvodnji.

Jesenski sajam idealan je za praćenje modernih trendova u poljoprivredi, ali i obrtništvu, turizmu i gospodarstvu. Već tradicionalno, Sajam će obilovati najnovijom i najvrednijom poljoprivrednom mehanizacijom, opremom, te različitim poljoprivrednim proizvodima i hranom. Kao i uvijek, mjesto je to sklapanja mnogih međunarodnih poslova, poslovnih suradnji i važnih gospodarskih ugovora.

VIP restoran

Svake godine na Sajmu izlaže nekoliko stotina izlagača, a u sklopu Državne stočarske izložbe, koja je najveća nacionalna izložba stoke, predstavi se oko 200-tinjak izlagača s preko 500-tinjak grla različitih konvencionalnih pasmina, ali i hrvatskih izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja. Sajmom, u tri dana sajmovanja, prodefilira na desetke tisuća posjetitelja.

Jesenski sajam sjajna je prilika za upoznavanje i degustaciju tradicionalnih domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će se, osim na izložbenim štandovima, prezentirati i posluživati u Sajamskom VIP restoranu u suradnji s Baby Beef udrugom.

Hortikultura i komunalna oprema

Od prošle godine, u sklopu Jesenskog sajma, uvedene su i dvije nove manifestacije, HOROP-Sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO-Sajam građevinske i komunalne opreme, a četvrtu godinu za redom, organizirat će se i PETI ELEMENT-Sajam grijanja i obnovljivih izvora energije.