Učenici prvog i četvrtog razreda Područne škole Gudovac sredinom tjedna na Sajamskom prostoru imali priliku dobro se zabaviti, ali i educirati se o životu pčela putem Male škole pčelarstva.

Sve o pčelama, njihovom životu, životnom vijeku, izgledu, radu, životu u zajednici, trutovima, oprašivanju, stvaranju meda, pčelarskoj opremi prenio im je Goran Pranjić, predsjednik Pčelarskog saveza BBŽ koji je ujedno i pčelar te Vera Marušić iz OPG-a Marušić.

Pčelarsko odijelo

Učenici su dobili priliku isprobati pčelarsko odijelo i zaštitne rukavice. Ujedno su naučili rukovati pčelarskom opremom – tepsijom za otklanjanje saća ili okvirom s medom, dimilicom, pčelarskim dlijetom, vrcaljkom za med i dimnim štapićima. Upoznali su se i s radom s košnicom, odnosno s pčelama. Kušali su i nekoliko vrsta meda. Pokrovitelji Male škole pčelarstva su trgovina Pčelarstvo Daruvar i Koestlin, a atraktivna je to najava pred 16. Međunarodni pčelarski sajam koji će se ovog vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. veljače) održati na Sajamskom prostoru u Gudovcu.