Zadnjeg vikenda u ožujku, od 29. do 31. ožujka, na Sajamskom prostoru Gudovac održat će se 22. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam na kojemu će brojni domaći i strani izlagači ponovno predstaviti sve ono što vrijedi u poljoprivrednoj mehanizaciji, ali i brojnim drugim segmentima. Održat će se i niz stručnih skupova, okruglih stolova, predavanja i prezentacije rada poljoprivrednih strojeva.

Već tradicionalno, po posebnim, sajamskim cijenama poljoprivrednici će se moći opskrbiti svime što je potrebno za proljetnu sjetvu – sjemenskom robom, zaštitnim sredstvima i umjetnim gnojivima.

Drvni svijet

S obzirom da je dolazak proljeća idealan za uređenje okućnica, voćnjaka i ostalih zelenih površina poput, primjerice, parkova, na Proljetnom sajmu bit će širok izbor sadnica, cvijeća i alata.

Već četvrtu godinu zaredom Proljetni sajam obogaćen je Drvnim svijetom, sajmom u sajmu u sklopu kojega će se održavati prezentacija opreme za šumarstvo i drvne tehnologije. Uz sve to, ne treba zaboraviti ponudu hrvatskih obrtnika i Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, široku ugostiteljsku ponudu, ali i pregršt zabavnih sadržaja.

Proljetni međunarodni sajam u Gudovcu idealan je za poljoprivrednike jer na jednom mjestu mogu pronaći sve što se nudi na tržištu, i to po vrlo povoljnim cijenama,upoznati se s novim tehnologijama, zatražiti i dobiti savjete te razmijeniti iskustva. Na Sajmu će nastupiti više stotina izlagača iz Hrvatske i desetak stranih zemalja, a očekuje se i više desetaka tisuća posjetitelja. Izložbeni prostor prostirat će se na 70 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, dodatnih šest tisuća natkrivenog prostora te dvije tisuće četvornih metara prostora s nadstrešnicama. Svakako valja spomenuti i kako je parking besplatan, a parkirališna površina iznosi čak 75 tisuća četvornih metara.