Proljetni sajam, jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija, ove godine održava se 21. put na sajamskom prostoru u Gudovcu od 6. do 8. travnja 2018. godine. Organizatori očekuju oko 500-tinjak izlagača, a brojni posjetitelji će moći vidjeti novosti u poljoprivredi i šumarstvu. Također, posjetitelji će se moći educirati te nabaviti raznolike strojeve i robu.

Proljetni sajam će trajati tri dana, petak, subotu i nedjelju, a cijela manifestacija je prepoznata od strane obrtničkog, gospodarskog i poljoprivrednog miljea. Također, svake se godine na Sajmu obrađuju teme kao što su inovativne tehnologije. Održat će se i okrugli stol vezan uz temu „EU fondovi u službi razvoja šumarstva i drvne industrije“, a pažnju posjetitelja svake godine privlače i razne prezentacije rada poljoprivredne mehanizacije, kosilica, motornih pila ili slično. Sajam, kao i svake godine, nudi repromaterijal za proljetnu sjetvu kao što su sjemenska roba i zaštitna sredstva te raznorazne sadnice koje nude razna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva.

Također, pokretanje Drvnog svijeta prije tri godine pokazalo se vrlo uspješnim jer se interes izlagača u toj kategoriji neprestano povećava kao i prodaja opreme i strojeva za šumarstvo i obradu drveta. Na Sajmu će vas dočekati i raznovrsna te kvalitetna ugostiteljska ponuda, a održat će se i Gastro show koji će svojom atraktivnošću dodatno zaokupiti posjetitelje.

Ove godine posebna pozornost posvećena je i najmlađim posjetiteljima Sajma za koje je organiziran zanimljiv dječji program u suradnji s Večernjim listom. Zbog svega navedenog, Bjelovarski sajam poziva sve građane da posjete Proljetni sajam te se upoznaju s novostima u poljoprivredi i šumarstvu.