Sljedećeg vikenda, 8. i 9. veljače (subota i nedjelja) Bjelovar će biti domaćin pčelarima i vinogradarima, a na Sajamskom prostoru u Gudovcu održat će se 16. Međunarodni pčelarski sajam i 7. izložba vina i vinogradarske opreme. Na Međunarodnom pčelarskom sajmu pčelari će se upoznati s najaktualnijim informacijama i inovacijama iz tog sektora, o čemu će im govoriti stručnjaci i pčelari inovatori iz regije.

Sve na jednom mjestu

Na jednom mjestu moći će se upoznati i s najnovijom opremom za proizvodnju meda, ali i ostalih pčelinjih proizvoda. U pripremi Međunarodnog pčelarskog sajma, uz domaćina, tvrtku Bjelovarski sajam te uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, sudjeluju i Hrvatski pčelarski savez te Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije, što je garancija stručnosti.

Osim pčelara koji će u Gudovac doputovati iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva, organizatori su se potrudili da prvu ovogodišnju sajamsku manifestaciju oplemene sadržajima koji su privlačni i onima koji se ne bave pčelarstvom.

Najveća manifestacija

I ove godine tako će se tradicionalno kuhari amateri natjecati u pripremi medenjaka, a svakako će biti atraktivan i izbor najljepšeg štanda Pčelarskog sajma. Izložbe, degustacije i prodaja vina i vinogradarske opreme sastavni su dio 7. izložbe vina i vinogradarske opreme na kojoj će biti izabrana i najljepša etiketa vinske boce.

Podsjetimo, Međunarodni pčelarski sajam najveća je izložbeno-prodajna ponuda pčelarske opreme i strojeva u Hrvatskoj, ali i u regiji.