Mjesni odbor Knez Domagoj jedan je od pet mjesnih odbora smještenih u centru grada. Tamošnji stanovnici odavno uživaju u blagodatima vodovoda, kanalizacije, asfalta i nogostupa, no to ne znači da nemaju drugih problema.

Na prethodnim komunalnim izborima odaziv birača bio je katastrofalan – od 3.403 birača, izborima se odazvalo tek njih 253. Četiri vijećnika osvojila je lista HDZ-a, tri su bila koalicije SDP, HNS, HSU i ABB, a dva s liste HSLS-a.

Ove nedjelje, 21. siječnja, birači će moći birati između HDZ-a (nositelj liste Zvjezdana Galkowski), koalicije HSLS-a i HSS-a (nositelj liste Dražen Kocijan), koalicije NL Damir Bajs, SDP, HSU, HNS, ORaH, HSS braće Radić i BUZ (nositeljica liste Petar Kanešić) i ABB-a (nositeljica liste Ivana Peulja).

Kocijan: Riješit ćemo ono što je moguće riješiti

Teško je govoriti o konkretnim planovima s obzirom da Vijeća Mjesnih odbora nemaju velike ovlasti. Kao predstavnici možemo urgirati i upoznati se s problematikom te pomoći da se riješi ono što je moguće riješiti. Primjerice, uređenje cesta ili probleme u stambenim objektima. To su aktivnosti kojima nositelji kvartova mogu utjecati na poboljšanje kvalitete života, poručuje Dražen Kocijan.

Peulja: Nemamo dovoljno eko otoka

Svaki Bjelovarčanin koji želi utjecati na životni prostor i nešto promijeniti trebao bi izaći na izbore i na taj način aktivno sudjelovati u radu. Nama je trenutno gorući problem nedovoljno čest odvoz otpada i nedovoljan broj eko otoka. Želimo potaknuti enegetsku obnovu zgrada i saniranje oštećenih zgrada. Gorući problem su i dječja igrališta i kućni ljubimci. Komunalni redari trebali bi se više aktivirati, odnosno kažnjavati. Korzo, iako znakovi to naglašavaju, nije pješečka zona nego autocesta i to treba izmijeniti, smatra Ivana Peulja.

Kanešić: Želimo pitku vodu na igralištima

Zalažemo se za zatvaranje prometa oko parka na Trgu Eugena Kvaternika i pretvaranje parka u veliko šetalište za građane. Želimo pretvoriti park u zelenu zonu, zonu mira. Potrebna je i rekonstrukcija ulica u centru grada. Te ulice nisu obnavljane i do 30 godina i sada je kranje vrijeme da se to napravi. Želimo i da se urede pješačke i biciklističe staze na području mjesnog odbora jer nijedna nije na našem prostoru, nego tu završavaju. Također, tražimo da se uvede pitka voda na svih pet igrališta, govori Petar Kanešić.

Galkowski: Želimo video nadzor zbog veće sigurnosti

Zalažemo se za sigurnost i mir na ulicama našeg grada, izgradnju pješačko-biciklističke staze na Šetalištu dr. Ivše Lebovića i Matice hrvatske te izmještanje teretnog prometa iz središta grada. Tražimo postavljanje kamera u centru kako bi noći bile bez buke i nasilja. Tražimo pitku vodu na igralištima. Aktivirat ćemo građane da se više uključe u rad mjesnog odbora. Nudimo priliku građanima da budu inicijatori prijedloga i ideja. Bit ćemo dostupni uvijek i svakome, kaže Zvjezdana Galkowski.