Mjesni odbor Stjepana Radića jedan je od pet najvećih bjelovarskih gradskih odbora, među Bjelovarčanima najpoznatiji po livadi ispod gradskog bazena. Ta je površina, ako pitate gradsku vlast, idealna za izgradnju stambenog naselja, a ako pitate tamošnje stanovništvo, za rekreaciju i sportske aktivnosti.

Pobjeda Nezavisne liste Stjepana Pavlekovića

Bjelovarčani će svoj stav o namjeni te i drugih površina dati sljedeće nedjelje, 20. siječnja 2019. godine na izborima za članove Vijeća Mjesnih odbora. Na prethodnim izborima u MO Stjepan Radić, od 1585 birača važeće listiće predalo je njih 304, pri čemu je najbolje prošla Kandidacijska lista grupe birača Željka Pavlekovića s pet osvojenih mandata. Slavio je i HDZ s tri osvojena mandata, te zajednička lista SDP-a, HNS-a, HSU-a i ABB-a s jednim osvojenim mandatom. Kandidirao se i HSLS, ali je ostao bez mandata.

Oporba ujedinjena, vlast razjedinjena

Ovoga puta građani biraju između HDZ-a (nositelj liste Ana Rajčević), koalicije HSLS-a i HSS-a (nositelj liste Danijel Jakšeković) i koalicije NL Damir Bajs, SDP, HSU, HNS, ORaH, HSS braće Radić i BUZ (nositelj liste Željko Pavleković.)

Željko Pavleković, aktualni predsjednik MO-a, prioritetom smatra nastavak aktivnosti na društvenim zbivanjima u mjesnom domu nakon što je taj objekt preuređen, ali i uređenje zelene površine ispod bazena koja bi trebala služiti kao sportsko-rekreacijski centar.

Pavleković: Vlast je tu zbog građana

“Gradska vlast trebala bi imati više sluha za građane koji imaju što za ponuditi, kao što je to slučaj u našem MO-u. Kad osvojimo vlast, skupit ćemo što više predsjednika MO-a i napraviti pritisak da se napravi nešto više jer smatramo da građani nisu ovdje zbog gradske vlasti, nego je gradska vlast ovdje zbog gradana”, navodi Pavleković.

Jakšeković: Slijedit ćemo Hrebaka

“Uglavnom ćemo se zalagati oko infrastrukture i uređenja prostora. Prostor oko bazena posebno bi se trebao urediti, moramo vidjeti što se može napraviti oko prostora mjesne zajednice. Pojedine ulice su već godinama raskopane pa bi trebali i to urediti, asfaltirati. I naravno, vođenje tih mjesnih zajednica bi trebalo biti transparnetno pa da se u svakom trenutku može vidjeti što dolazi i kuda odlazi- Imamo uspješno vođenje grada Daria Hrebaka, samo treba slijediti njegov primjer”, tvrdi pak Danijel Jakšeković.

Rajčević: Uz Eu fondove do zatvorenog bazena

HDZ-ova Ana Rajčević smatra kako je prioritet MO-a dizanje kvalitete života kroz izgradnju sportskog parka, otvoreno-zatvorenog bazena, izgradnje dječjih igrališta za sve uzraste djece. Sve to napravilo bi se kroz EU fondove i u suradnji s gradonačelnikom, gradskom upravom i Gradskim vijećem.

“Tu je i uređenje i aktiviranje zgrade mjesnog odbora za mlade, a ne samo za događaje, kao i smirivanje prometa, izgradnja dodatnih parkirališta kao i izgradnja biciklističkih i pješačkih staza prema Plavnicama i uz riječicu”, navodi Rajčević.