Hrgovljani su jedno od najvećih prigradskih naselja Bjelovara, poznati među ostalim i po neplanskoj gradnji koja za posljedicu ima mnoštvo uskih prilaznih ulica na onoj glavnoj, Ulici Miroslava Krleže.

Na prethodnim izborima za članove Vijeća Mjesnih odbora tamo je pobijedio HDZ s osvojenih čak 6 mandata, dok je jedini preostali pripao Marijanu Žiheru iz Bloka umirovljenici zajedno. HSLS i koalicija SDP, HNS, HSU i ABB ostali su bez svojih predstavnika u VMO-u.

Ove nedjelje birači će moći birati između tri liste: liste HDZ-a (nositeljica liste Dragica Valentić), koalicije HSLS-a i HSS-a (nositeljica liste Rada Radošević) i koalicije NL Damir Bajs, SDP, HSU, HNS, ORaH, HSS braće Radić i BUZ (nositelj liste Marijan Žiher).

Valentić: Treba urediti sportsku dvoranu

– Za vrijeme mog mandata prošla je voda i kanalizacija, pokrivena je glavna ulica i 13 sporednih ulica, a i asfaltirane su ulice koje nisu bile asfaltirane. U sljedećem razdoblju prioritet nam je kružni tok na obilaznici jer tu je dosta prometnih nesreća sa stradalim osobama. Projekt je u pripremi, baš kao i onaj za uređenje spomen-područja Barutana. Usto, potrebno nam je još jedno igralište, a imamo i stariji dom koji bismo voljeli urediti kao sportsku dvoranu. Ta je dvorana nekada punila 300 do 350 osoba – govori Dragica Valentić.

Žiher: Natkrijte autobusna stajališta

– Prema broju stanovnika, Hrgovljani su među prvih deset MO-a. Iako smo blizu centra, po infrastrukturi smo jako daleko. Zalažemo se za izgradnju dječjeg igrališta, ali i natkrivene čekaonice na autobusnim stajalištima. Ovdje prolaze dvije autobusne linije postoje, a nijedna nije pokrivena. Tražimo i da se uredi put od Ulice Vjećeslava Holjevca ulica do benzinske crpke Petrola. Taj put koristi velik broj naših susjeda jer je dvostruko kraći od asfaltiranog puta. Urgiramo već godinama da se tu izgradi barem šodrana cesta, ali svi to zanemaruju – poručuje Marijan Žiher.

Radošević: Kružni tok na obilaznici

– Potrebno je produžiti nogostup od Križevačke do završetka Ulice Miroslava Krleže. Zalažemo se i za izgradnju kružnog toka na obilaznici zbog učestalosti prometnih nesreća, uređivanje poljskih puteva i dovršitak ceste do rekreativnog ribnjaka Pulman. Potrebno nam je novo dječje igralište, uređenje mjesnog doma i asfaltiranje pristupnog puta. Želimo da se drvene bandere zamijene betonskima, a imamo i ideju zasaditi ukrasni drvored – kaže Rada Radošević.