Mjesni odbor bana Josipa Jelačića jedan je od onih u koje se najviše ulaže posljednjih godina, što i ne čudi s obzirom da sve donedavno tamošnji stanovnici nisu mogli uživati čak niti u blagodati gradske kanalizacije. Na prethodnim izborima za članove Vijeća Mjesnih odbora tamo je pobijedio HSLS s osvojena tri mandata, a po jedan manje imali su HDZ i koalicija SDP, HNS, HSU i ABB. Ovoga puta snage odmjeravaju, baš kao i u većini ostalih većih MO-a, tri liste. Ovoga puta građani biraju između HDZ-a (nositelj liste Dejan Rajić), koalicije HSLS-a i HSS-a (nositelj liste Goran Jasika) i koalicije NL Damir Bajs, SDP, HSU, HNS, ORaH, HSS braće Radić i BUZ (nositelj liste Dario Polaček).

Polaček: Potrebne su nam biciklističke staze

– Jedan od važnijih projekata je izgradnja biciklističke staze na Slavonskoj cesti. Glavna cesta koja nas povezuje s centrom grada opasna je za naše sugrađane, a biciklistička bila bi odlična poveznica za ciklo turizam. Potreban nam je i park za koji nisu potrebna velika sredstva, a bio bi od koristi, pogotovo mlađima. Od većih projekata tu je i izgradnja šetnice i biciklističke staze uz Bjelovacku. Naravno, imamo i niz manjih projekata koji bi pomogli našim sugrađanima – poručuje Dario Polaček.

Rajić: O planovima nakon pobjede

– O planovima ćemo nakon pobjede HDZ-a u našem dijelu grada. Dosta ljudi me zna na ovom prostoru, tako da bilo kakav problem mogu što prije riješiti. Ima tu i nekih sitnica, a ima i većih planova. Ne bih sada htio izlaziti s projektima da ne bi bilo obećanje ludom radovanje – navodi Dejan Rajić.

Jasika: Pješački prijelaz Mllinovac – Radničko naselje

– Ove godine sigurno ide energetska obnova vrtića i doma u Radničkom naselju, jednako tako i obnova dječjeg vrtićkog igrališta. Ide se u realizaciju kružnog toka kod južne obilaznice. Jedan od naših planova je pješački prijelaz između Mlinovca i Radničkog naselja i uređenje javnih površina u našem Mjesnom odboru – govori Goran Jasika.