Mjesni odbor A.G. Matoš najveći je bjelovarski mjesni odbor, a proteže se od prigradskog naselja Jošine sve do Vinkovićevog naselja, uključujući i matičnu zgradu Vrtića Bjelovar i III. Osnovnu školu. Na prethodnim izborima vlast je osvojio HDZ sa četiri mandata, koalicija SDP, HNS, HSU i ABB tri, a HSLS dva mandata.

Ovoga puta građani biraju između HDZ-a (nositelj liste Nenad Martinovski), koalicije HSLS-a i HSS-a (nositelj liste Alen Kiđemet) i koalicije NL Damir Bajs, SDP, HSU, HNS, ORaH, HSS braće Radić i BUZ (nositeljica liste Miruška Lončar).

Kiđemet: Tijesna suradnja s Gradom

– Što se tiče programa, ističem brigu o potrebi rekonstrukcije dječjih igrališta koja već godinama nisu bili obuhvaćena promjenama. Dio tih igrališta star je i do 40 godina, a u međuvremenu su se promijenili standardi. Ukazat ćemo i na niz prometnih problema. Primjerice, most prema Brezovcu premale je širine, a Jošine su u prometnoj izolaciji zahvaljujući samo jednom ulazu i to dosta uskom. Predložit ćemo i neka konkretna rješenja i naravno, vodit ćemo brigu i o komunalnim problema kroz tijesnu suradnju sa službama Grada Bjelovara – poručuje Kiđemet.

Lončar: Smeće treba odvoziti dvaput tjedno

– Zalažemo se za vraćanje odvoza komunalnog otpada na dvaput tjedno i dostavu besplatnih vreća jer jednom tjedno premalo je za iole veću obitelj. Potrebno je obnoviti plinovod i kanalizaciju jer je stara, a u Kljakovićevoj ulici koja je dosta prometno frekventna potrebno je izgraditi nogostup. Usto, šahte su 30 cm ispod razine zelene površine pa bi ih trebalo vratiti u normalu i zatvoriti poklopcem. Trebaju nam ležeći policajci kod III. OŠ, a potrebno je i uređenje dječjih igrališta. U Malim Sredicama potrebno je izgraditi infrastrukturu, ali i riješiti problem pružnog prijelaza, te urediti komunalni otok kod bivše tvornice Bilogora – smatra Lončar.

Martinovski: Postavit ćemo usporivače

– Usko surađujemo s građanima, gledamo njihov interes i apliciramo prema gradskoj upravi. Radimo na postavljanju usporivača prometa ispred vrtića i osnovne škole i tražimo uređenje parkirališta u ulici iza vrtića da ljudi ne moraju stajati za zelenoj površini. Slušamo dojave s terena za sanaciju komunalnih problema. Ovo je centar grada, infrastruktura je riješena, ali uvijek postoje neke sitnice koje treba riješiti. U HDZ-u imamo običaj prije svake sjednice Gradskog vijeća okupiti predsjednike temeljnih ogranaka i pitati ih za konkretne probleme i prijedloge rješenja – ističe Nenad Martinovski, ujedno i gradski vijećnik.