Nakon što se točno prije dvije godine predsjednik čazmanskog planinarskog društva Kristijan Čikor uspeo na Triglav, najviši vrh Slovenije, njegova supruga Ivančica krenula je njegovim stopama i ostvarila svoj najveći planinarski pothvat.

-Krenuli smo od planinarske kuće na izvoru Savice u 8.30 sati. Uslijedio je uspon po stijeni Komarče te dolazak do prvog od sedam Triglavskih jezera. Uživali smo promatrajući predivne krajolike i prošli mrtvi plato Hribarice te konačno stigli do koče na Doliću. Drugog dana startali smo već u 5.30 sati prema našem cilju, vrhu Triglava – ispričao je Kristijan Čikor, koji nije skrivao ponos što je baš njegova supruga prva Čazmanka na vrhu Triglava.

-Sve je išlo po planu i uz korištenje osiguravajuće opreme, već oko 9 sati, Ivančica je postala prva Čazmanka na vrhu Triglava. Zadržali smo se 45 minuta i uživali. Uslijedio je spust prema Kredarici te dalje prema Vodnikovu domu. Od te pozicije krenuli smo u dolinu Voje te konačno, u 20.30 sati stigli smo u Staru Fužinu. Ukupno smo prošli tridesetak kilometara možda ne najzahtjevnije, no svakako najnapornije i najdulje rute na Triglav – ispričao je Ivančicin najveći planinarski poduhvat njezin suprug Kristijan, koji ju je cijelim putem savjetovao i bodrio svojim iskustvom s prvog uspona na Triglav prije dvije godine.

Kristijan još dodaje kako ima plan osobno i treći put pohoditi najviši vrh Slovenije, sada sa sjeverne strane, a kako je Ivančica odlučna i odvažna, nije nemoguće da će ga pratiti na tom poduhvatu.