U subotu, točno dva tjedna prije početka prvenstva, rukometašice Bjelovara su na pripremnom turniru u Osijeku osvojile prvo mjesto. U polufinalu su s 25:19 svladale Ivanić, a u finalu su s 25:23 bile bolje od domaćeg Osijeka. Turnir je obilježila Marija Borković koja je izborom za najbolju igračicu potvrdila da je teška ozljeda i oporavak iza nje, odnosno da ćemo je u novoj sezoni ponovno gledati u staroj formi.
– S tri od četiri poluvremena sam izuzetno zadovoljan. U prvoj utakmici protiv Ivanića smo odigrali vrlo dobro. Kontrolirali smo utakmicu pod prve do posljednje minute. Međutim, taj susret nam je uzeo dosta snage tako da smo u finalu protiv Osijeka u prvom poluvremenu bili nešto slabiji. Međutim, u nastavku te utakmice smo ponovno zaigrali dobro i na kraju smo zasluženo osvojili prvo mjesto – osvrnuo se na nastup svoje momčadi trener Hrvoje Cikoja koji je posebnu pozornost posvetio poziciji lijevog vanjskog. Naime, nakon što je postalo jasno da će Kristina Smiljčić zbog ozljede propustiti cijelu sezonu na toj poziciji Cikoja je isprobavao Mariju Borković, Anamariju Mikulić i mladu Mihaelu Gavrić.

– Borković i Mikulić bi se u nekakvim predviđanjima trebale izmjenjivati na pozicijama srednjeg i lijevog vanjskog. Danas su pokazale da mogu igrati zajedno, odnosno da se dobro nadopunjavaju. Gavrić je već i prošle sezone pokazala da se i na nju može računati, iako je još uvijek mlada i nedostaje joj iskustva – dodao je Cikoja.

U polufinalnoj pobjedi protiv Ivanića sedam pogodaka postigla je Dragišić, dok su Borković i Mikulić pridodale po pet. Utakmicu protiv Osijeka obilježila je Magdalena Horvat s osam postignutih pogodaka. Riječ je o juniorskoj reprezentativki i članici Podravka Vegete koja igra na poziciji lijevog krila, a u Bjelovar je došla na posudbu do kraja sezone.
U tekućem tjednu Bjelovarčanke će odigrati dvije gostujuće pripremne utakmice. U srijedu (danas) idu u Ivanić Grad, a u petak bi trebale gostovati u Dugom Selu.

POLUFINALE

BJELOVAR  25 (13)
IVANIĆ         19 (9)

BJELOVAR: Nikšić, Dragišić 7, Tolić 1, Borković 6, Markov 2, Tvorić 2, Mikulić 6, Gavrić 1, Hruby, Maras, Gašparović, Delić. TRENER: Hrvoje Cikoja.
IVANIĆ: Karaula, Kinderman 1, Klobučar 4, Lisica 1, Krznarić 1, Mrazović 7, Damjanović 1, Pezić, Ajduk, Gunjača, Krajpl, Barišić 4, Hren, Orlović, Lešković. TRENER: Igor Abramović.
OSIJEK – SD Zrinjevac. GLEDATELJA: 50. ISKLJUČENJA: Bjelovar 4 minute, Ivanić 0 minuta. SEDMERCI: Bjelovar Bjelovar 3 (3), Ivanić -.

FINALE

OSIJEK          23 (14)
BJELOVAR   25 (13)

OSIJEK: Guskić 2, Gillinger 1, Hren, Ljubas, Putnik 3, E. Guskić 9, Batrenek, Zirin 2, Krajnović, Privara 2, Kovačević, Prskalo, Jeršek, Špoljarić 1, Tomšić, Dupljak 3. TTRENER: Jelena Crnov.
BJELOVAR: Nikšić 1, Dragišić 2, Horvat 8, Borković 3, Markov 2, Tvorić 4, Mikulić 3, Gavrić, Hruby 2, Maras, Gašparović, Delić. TRENER: Hrvoje Cikoja.
OSIJEK – SD Zrinjevac. GLEDATELJA: 50. ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute, Bjelovar 10 minuta. SEDMERCI: Osijek 4 (4), Bjelovar 3 (2).
Smiljčić ipak propušta cijelu sezonu

Iako su prvi nalazi pokazali da ozljeda koljena Kristine Smiljčić nije toliko teška te da bi se ponajbolja rukometašica Bjelovara na parket trebala vratiti kroz dva do tri mjeseca, situacija ipak nije tako optimistična. Nakon pregleda u Zagrebu liječnici su savjetovali što skoriju operaciju lijevog koljena nakon koje slijedi šestomjesečni oporavak. U prijevodu to znači da bi Smiljčić u najboljem slučaju mogla zaigrati tek u završnici sezone, no sumnjamo da će Cikoja riskirati s njom u tekućem prvenstvu. U prijevodu to znači da bi Smiljčić u pogonu trebala biti tek u pripremama za sljedeću sezonu.