Brojna su natjecanja iza učenika bjelovarske Tehničke škole. No, da u ovoj školskoj godini možda više nego ikad imaju razloga za zadovoljstvo dovoljno govore rezultati održanih natjecanja pogotovo u strukovnim predmetima. Gotovo da nije bilo područja u kojemu se nisu okušali, a kući su se vraćali s izvrsnim rezultatima. Nemali broj ih je dogurao i do državne razine, a najbolji rezultat ostvario je Marko Pintarić iz 4.d, osvojivši četvrto mjesto u nosivim konstrukcijama-građevnoj mehanici. Na našu radost, budući građevinac nakon visokoškolskog obrazovanja planira svoje znanje ulagati u Bjelovar.

– U tim znanjima i vještinama građenja graditeljskih i geodetskih škola iz cijele Hrvatske natječu se samo učenici četvrtih razreda pa sam prvi put sudjelovao. Prije natjecanja profesor Ivan Peić dao je sve od sebe da osvojimo što bolje rezultate, a sa mnom je vježbao dva puta tjedno. Usto, sam sâm se pripremao i kod kuće. Na državnom natjecanju dobio sam zadatak preračunavanja nosivosti nosača i zadovoljan sam uspjehom, tim više što planiram na fakultet i nakon njega se vratiti u Bjelovar – doznajemo od Marka.

Ponosan na rezultate osvojene također na državnom natjecanju je i njegov vršnjak Luka Markovinović iz 4.c. U ekipnom natjecanju iz elektrotehnike zajedno s kolegom iz razreda Filipom Kranjecom i Josipom Matićem iz 3.b osvojili su peto mjesto u konkurenciji od 28 škola iz cijele Hrvatske. Prilični su uspjesi mladih tehničara i na županijskim razinama. Lovro Grandverger u osnovama elektrotehnike bio je drugi. Pedagoginja Sandra Hermanović ističe kako su učenici Tehničke škole ove školske godine posebno dobri bili i u nekim drugim predmetima, koji nisu strogo strukovni.

– Iz informatike na županijskoj razini osvojili smo 2., 5. i 6. mjesto, a iz njemačkog treće. Imamo i prvaka na županijskoj razini iz matematike, a ponosni smo i na naše sportaše. U nogometnoj državnoj poluzavršnici naša ekipa bila je četvrta, a atletičari se upravo pripremaju za državnu poluzavršnicu – ističe Hermanović.