Na nedavno održanom 21. državnom prvenstvu mažoretkinja u Karlovcu pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Impress mažoretkinje osvojile su u kategoriji juniorki treće mjesto, a u kategoriji Prvi korak Daruvar ima četiri zlatne medalje. Djevojke u kategoriji juniorke palice u Daruvar su donijele sedam brončanih medalja i jedan brončani pehar, koji je ujedno prvi pehar s državnog natjecanja.

 Brončani pehar

– Jako sam ponosna na uspjeh cijelog tima, prošle godine smo imali prilike sudjelovati i na Europskom natjecanju, a u Daruvar smo donijeli europski brončani pehar, a sada donosimo još jedan brončani pehar u Daruvar. U listopad putujemo na Europsko prvenstvo u Sloveniju- pojasnila je Tanja Herceg, voditeljica mažoretkinja. Impress mažoretkinje broje 25 mažoretkinja različitog uzrasta, a ono što je zanimljivo je da su jedini tim koji ima i besplatne treninge za roditelje.

– Dok djeca uvježbavaju koreografiju, na svakom treningu 15-ak roditelja trenira usporedno s djecom te svi zajedno potičemo zdrav život. U timu imamo i dječaka jer potičemo ravnopravnost u svakom pogledu pa tako i u plesu – pojasnila je Herceg. Mažoretkinje su nastale kao prateći dio vojske, a Impress mažoretkinje promiču i hrvatsku tradiciju kroz dizajnersku uniformu na kojoj se nalazi hrvatski pleter. Pred natjecanja iznimno je naporno jer se vježba svakodnevno, pazi se na prehranu, ozljede no sve to jača odgovornost djece i mladih. Najmlađa Impress mažoretkinja, ujedno naša prvakinja u kategoriji Prvi korak, Renata Špoljar, ima svega pet godina, ali odlično barata malim mažoret štapom.

 Ima svoju koreografiju

– Plešem već dvije godine, imala sam svoju koreografiju i bilo mi je baš super na natjecanju. Uživam dok bacam palicu. Imam svoju trenericu, volim kada se družimo, super je – radosno je dodala prvakinja Renata. U kategoriji Prvi korak Renatin sudac bio je ujedno I predsjednik Europskog mažoret saveza, tako da je uspjeh tim veći, a posebno ako se doda da je najmlađa u timu.
– Naš uspjeh postignut je dobrom suradnjom, volonterizmom, trudom. Impress mažoretkinje nisu pod redovitim financiranjem Grada ili Županije no to nam nikada nije prepreka za još većim trudom. Pred nama se nalazi intenzivno razdoblje jer ćemo trenirati i tijekom čitavog ljeta, a ovoga puta pozivam sve zainteresirane da nam se priključe i s nama predstave Hrvatsku na Europskom prvenstvu – kazala je Herceg.