BJELOVAR/PRIMOŠTEN – Na Državnom natjecanju iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola koje je održano u Primoštenu, već gotovo tradicionalno sudjelovali su i bjelovarski gimnazijalci. Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja, na državnu razinu pozvano je njih 172 te je samim time sam plasman za svakog učenika i mentora iznimno značajan uspjeh.

Na ovogodišnjem natjecanju Gimnaziju Bjelovar predstavljala su trojica učenika – Luka Ćurić, mentor Dario Vidić, Filip Horvat, mentor Dario Vidić i Jakov Manjkas, mentorica Mihaela Kelava. U kategoriji Osnove informatike maturant Luka Ćurić je osvojio srebrnu medalju, a ovo mu je četvrti plasman na državno natjecanje. Njegov mentor Dario Vidić ističe kako je osvojeno drugo mjesto iznimno značajan uspjeh, kako za Luku, tako i za grad Bjelovar i županiju, koji svake godine imaju nekoliko predstavnika na završnoj razini natjecanja iz informatike, što je u konkurenciji zagrebačkih škola osobito zahtjevno.

-Višegodišnji predan rad kroz redovnu i dodatnu nastavu tijekom nastavne godine, a nerijetko i tijekom praznika, polučio je ovaj rezultat koji me osobito raduje zbog Luke koji nikada nije odbio dodatni rad, a tokom ovih godina pokazao je veliku volju i želju za nastavu informatike. Ponosan sam na njega i zadovoljstvo je raditi s takvim učenicima koji rad nas nastavnika i mentora pretaču u vrhunska znanja i vještine – rekao je Lukin mentor Dario Vidić.

Valja istaknuti i uspjeh Jakova Manjkasa koji je u kategoriji Osnove informatike za PM gimnazije ostvario odlično četvrto mjesto te bio nadomak medalje, kao i Filipa Horvata koji je u istoj kategoriji bio osmi.