Dok većina zaposlenika zadovoljno trlja ruke već isplaćenim uskrsnicama, dio njih tek očekuje da će ih još dobiti, kako bi novcem ili bonovima mogli obogatiti blagdanski stol ne posežući za dodatnim izdatkom iz plaća.

Ustaljena praksa

Prve procjene već upućuju na zaključak da se ni za ovaj Uskrs neće štedjeti, pa se već spominje brojka od 1,6 milijardi kuna ukupne potrošnje, iz čega bi se moglo iščitati i kako su mnogi poslodavci ipak izdvojili dio novca za blagdanske užitke svojih djelatnika.

Tako će zaposlenici Hrvatskih šuma dobiti 1 250 kuna, što odgovara dosadašnjim blagdanskim iznosima, a tek neznatno manje zaposleni u Troha -dilu na čije je račune nakon zajedničkog ručka već „sjelo“ 1 200 kuna. To su, barem prema našim podacima, ujedno i dvije najviše bjelovarske uskrsnice, premda i ostali iznosi upućuju na zaključak kako poslodavci nisu štedjeli. To bi trebalo značiti da su u najmanju ruku isplatili iznose koji neće narušiti poslovnu ravnotežu, a s druge strane dokinuti nezadovoljstvo radnika. Tako je djelatnicima Peveca već isplaćeno 500 kuna, koliko će u bonovima dobiti i zaposlenici bjelovarske Gale, odnosno 450 Koestlina.

Poslovna tajna

Zaposleni u Županiji mogu računati na 600, a Gradskoj upravi 400 kuna također u bonovima, dok se uskrsnice neće isplaćivati u tvrtki „Hittner“ u kojoj vrijedi praksa kako božićnica od 2 500 kuna obuhvaća oba blagdana. Isplatu uskrsnica su najavili i još neki poduzetnici, ali bez točno određenog iznosa kojega drže poslovnom tajnom.